Zonguldak Diyabet ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fikret Hırabaş, Diyabetin (şeker hastalığı) çok tehlikeli bir hastalık olduğunu belirtti.

Kanal Z'de katıldığı canlı yayında Ercan Demir'in sorularını yanıtlayan Zonguldak Diyabet ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fikret Hırabaş, tüm dünyayı esir alan koronavirüse karşı bile aşının bulunduğunu ancak her yıl dünyada milyonlarca insanın ölümüne sebep olan diyabete karşı  halen daha bir ilacın yada  aşının bulunamadığına dikkat çekti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI
Zonguldak Diyabet ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkan Yardımcısı
Fikret Hırabaş, kan almadan şeker ölçümü yapabilen cihazların üretildiğini ve bu cihazların çok pahalı olduğunu ifade ederek Sağlık Bakanlığı'na "Bu cihazların ucuz şekilde diyabetlilere verilmesi çağrısında bulundu.
ZBEÜ DİYABET VE OBEZİTE MERKEZİ ZONGULDAK VE BÖLGEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS..

Diyabet ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fikret Hırabaş, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Diyabet ve Obezite Merkezi'nin Zonguldak ve bölgemiz için büyük bir şans olduğunu, diyabet ve obezite konusunda uzman hekimler ve personel tarafından hizmet verdiğini ve bölgenin yıldızı olduğunu söyledi.

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI SELİM ALAN'A YENİ DERNEK BİNASI YERİ İSTİYORUZ ÇAĞRISI

Diyabet ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fikret Hırabaş, fevkani köprüsü ayağında bulunan mevcut Dernek binasının köprünün yıkılacak olması sebebiyle boşaltılacağınıbelirterek, "Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim Alan'ı ziyaret ederek kendisinden yeni yer talep ettik. Sayın başkanım bize siz merak etmeyin. Ben size yer bulacağım dedi. Buradan kendisine sesleniyoruz lütfen bize yeni bir dernek binası tahsis etsin. Şu anki mevcut dernek binamız yol kenarında olduğu için herkes görebiliyor ve günde 40-50 kişi derneğimizi ziyaret ediyor. Ancak yeni yer üst katlarda bir yerde olursa bizim için büyük bir sıkıntı olabilir. Başkanımıza bu konuda güvenimiz tam. En güzel şekilde bir de yeni bir dernek binası tahsisi yapacağından aksak kuşkumuz yok"şeklinde konuştu.
(Haber-Ersin Çorbacı)

Editör: Haber Merkezi