İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, ülkemizde son günlerde artan döviz kuru nedeniyle yaşanan ekonomik bozukluğu değerlendirdi.

Ekonomini bozulmasının sebebini sadece dış güçlerde aranmaması gerektiğini, yani çözüm bulmak yerine dış güçlere bağlayarak başarısız ekonomik yönetimin üzerinin örtülemeyeceğini belirten Serhat Yıldırım, şunları söyledi:

NEDİR BU DIŞ GÜÇLER?

“Türkiye 3 kıtanın birleştiği çok stratejik bir bölgede bulunmaktadır. Özellikle zengin yer altı kaynakları ve tarım üretimi açısından kendi kendine yetebilmesi vb. vazgeçilmez bir öneme sahip bir ülkedir. Bu zenginliklerden pay almak isteyen dış güçler tabi ki de var. Hem de yüzyıllardır var. Her dönemde dış güçler olmuştur. Ve Aziz Türk Milleti her zaman dış güçlere karşı birlik olmuştur. Dış güçler kötüleşen ekonomi için bir bahane olmamalıdır. Esas olan dış güçlerin etkilerine karşı hazırlıklı ve güçlü olmaktır. Sağlam bir ekonomi sistemimiz, üreterek kendi kendine yeten tarım kültürümüz, sürekli gelişen sanayi yapımız olsaydı, sözde dolar yükselten dış güçler olur muydu? Elimizde olan tüm kaynakları, kurum kuruluşları, değerli değersiz ne varsa özelleştirerek, satarak ne ekonomi düzelir ne dolar alçalır. Sadece dış güçler biraz daha güçlenir. Çünkü yediğimiz etten, fasulyeden, prinçten, bindiğimiz arabadan, geçtiğimiz köprüye kadar her şey dolara endeksli yani dış güçlerin elinde. Yani çözüm bulmak yerine dış güçlere bağlayarak başarısız ekonomik yönetimin üzeri örtülemez. Sorunlar bir nedenler silsilesi. Dış güçleri ortaya çıkaran kötü ekonomi sistemimiz, yani bu ekonomi sistemini kötü yönetenler. Dış güçler muhabbeti bundan ibarettir”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi