Zonguldak il Genel Meclisinde konuşan CHP İl Genel Meclisi Hayrettin Kartal, Ereğli Kaymaklar Köyü Hacıoğlu deresine foseptip aktığını ve birçok köyde de aynı sorunu yaşandığını ifade etti.

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 9.Birleşimi gerçekleştirildi.

NECDET KARAVELİ ATATÜRK'Ü ANDI

Açılış ve yoklama ardından İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli 10 Kasım nedeniyle yaptığı konuşmada Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını andığını ifade etti

Bir önceki oturuma ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

AYDINLAR KÖYÜ'NE TİCARET ALANI İMAR PLANI 

İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi, Aydınlar Köyü hudutları dahilinde kalan, kadastroda 124 ada, 56 parsel (eski 46 parsel) no ile kayıtlı taşınmazda “Ticaret Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili konunun görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

KİLİMDE VE EREĞLİ'DEKİ İMAM HATİP OKULLARININ KAMULAŞTIRILMASI TAMAMLANDI

İlimiz Kilimli ve Kdz. Ereğli İlçelerinde, kamulaştırma işlemleri tamamlanan taşınmazların, eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisiyle ilgili  Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

EREĞLİ, SÜLEYMANBEYLER, OSMANLILAR VE İMRANLAR KÖYLERİNE FOSEFTİK YAPILACAK

İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi, Süleymanbeyler Köyü - Osmanlar Köyü - İmranlar Köyü kanalizasyon hattı ve fosseptik yeri ile ilgili, proje çalışması yapılması gerektiğinden, izin ve irtifak işlemlerinin yapılabilmesi için, İl Özel İdaresi 2020 yılı ek yatırım programına alınmasına dair İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

KAYMAKLAR KÖYÜ HACIOĞLU DERESİNE FOSEPTİK AKIYOR

CHP Ereğli il genel meclisi üyesi Hayrettin Kartal Ereğli-Kaymaklar Köyü Hacıoğlu deresinde  akan foseptipe dikkat çekerek dereleri aktığını ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’de Hayrettin Kartal'ın tespitini doğru olduğunu ve bu konu ile ilgileneceklerini ifade etti.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birlikte toplantı sona erdi.

(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi