Devrek'e bağlı Özbağı Köyünde Korona virüs vaka sayısının som iki günde 6'dan 8' e çıkması üzerine bir dizi tedbirler alındı. Köyde cami, restoran, kahvehane gibi yerler geçici süre kapatıldı.Köye ulaşım sağlayan toplu taşıma araçlarının ( Dolmuş) giriş çıkışı da yasaklandı.
Ayrıca Cumartesi-Pazar günü  parklar, orman alanları, akar su kenarlarında piknik yapmak yasaklandı.  Dışarıdan günü birlik gezi için gelenlerin köye girmeleri yasaklandı.
    Özbağı Köyü Muhtarı Aziz Hızarcı, sosyal medya hesabından yaptığı  açıklamada şu bilgilere yer verdi,"
 “Köyümüzde dün 6 kişi korona hastası vardı. Bugün itibariyle 8 kişiye çıktı. Az önce jandarma ekipleri camimizi, kahvehaneleri, restoranları geçici bir süreliğine kapattı. Dolmuş ve minibüsle taşımacılık yasaklandı.
25 ve 26 Temmuz Cumartesi ve  Pazar günleri piknik alanlarına parklara ve  ırmağa girmek yasaklamıştır. Dışarıdan köyümüze piknik ve ırmağa girmek için  gelen vatandaşlar kesinlikle bu yerlere alınmayacaktır.
Herkes dezenfektan ve maske kullansın. Sosyal mesafeye dikkat delim.Bu durumun çoğalması halinde köyümüzde Jandarma ve Kaymakamlık daha sıkı önlemler alabilir.
Tüm köy halkına duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi