Zonguldak İl Genel Meclisinde Merkez ilçeye bağlı Olukyanı, Çağlı ve Sarımsak Köyleri için ortak sosyal, kültürel ve spor alanı yapılması kararı alındı.

Zonguldak İl Genel Meclisinin 8. birleşimi gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleşen toplantı açılış ve yoklama ile başladı, ardından bir önceki tutanak özeti okunarak oylandı. 

KARAVELİ UZUN MEHMET’İ ANDI
Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce ise İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yaptığı konuşmada, 8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömürün bulunuşunun yıl dönümünü kutlayarak, ‘’ Bugüne kadar madenlerde hayatını yitiren tüm maden şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, canı pahasına maden ocaklarında görev yapan madencilerimize kolaylıklar diliyorum.’’ dedi. Karaveli ayrıca Mevlid Kandilini kutladığını belirterek, ‘’Mevlid Kandilimizin ilimiz ve tüm Müslüman Alemine hayırlar getirmesini temenni ederim.‘’ dedi. 

KÖYLERE ORTAK SOSYAL, KÜLTÜR VE SPOR ALANI YAPILACAK

Gündem maddesinde yer alan, Merkez İlçeye bağlı Olukyanı Köyü, Çağlı Köyü, Sarımsak köylerinin sosyal, kültürel ve spor etkinliklerini yapabilecekleri bir yer bulunmadığından, Sarımsak Köyü – İkizmeşeler mevkiinde köy tüzel kişiliğine ait olan alanda, adı geçen köylerin ortaklaşa kullanabilecekleri, gençlerin ve halkın spor ve diğer sosyal etkinliklerini yapabilecekleri bir yer oluşturulmasına, ihtiyaç duyulan ödeneğin Merkez ilçeye ayrılan ödenekten karşılanması oy birliği ile kabul edildi, birleşim bir sonraki toplantının günü ve saatinin belirlenmesi ile sona erdi. 

(HABER ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi