Kozlu Belediyesi'nde biri Ak Parti'li, diğeri CHP'li iki belediye meclisi üyesi arasında gerçekleşen "alacak devri" Kozlu Belediye gelirlerine haciz konması ile sonuçlandı.

Alınan bilgiye göre, Kozlu Belediyesi'nde Kerim Yılmaz döneminden 2 milyon 300 bin lira alacağı bulunan şimdiki Ak Parti'li belediye meclisi üyesi bu alacağını, CHP'li meclis üyesine devretti. CHP'li meclis üyesinin alacağa ilişkin icra takibi başlatmasının ardından Kozlu Belediyesi'nin kira, kurumlardan alınan su paraları ve benzeri önemli kalemlerden oluşan alacaklarına haciz konuldu.

Haciz işlemiyle ilgili tebligatların ilgili kurumlara ulaştığı bildiriliyor.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ MÜ ?

Öte yandan Ak Parti'li belediye meclisi üyesininin siyasi kimliği nedeniyle doğrudan haciz işlemini göze alamayışı nedeniyle, CHP'li belediye meclisi üyesi ile anlaşarak, alacak devri yapıldığı ve haciz işleminin CHP'li meclis üyesi eliyle gerçekleştirildiği şeklinde görüşler öne sürülüyor.

Partisinin ve belediye başkanının tepkisinden çekinen Ak Parti'li belediye meclisi üyesinin, bu yöntem üzerinde CHP'li meclis üyesi ile mutabakat sağladığı ifade ediliyor.

Bu arada, Kerim Yılmaz döneminde yeni belediye binasının tefriş edilmesi ve benzeri ticari işler nedeniyle Kozlu Belediyesi'nden alacaklı duruma gelen Ak Parti'li belediye meclisi üyesinin, önceki dönemde alacağını tahsil etmek üzere yasal yollara başvurup başvurmadığı kamuoyunda merak ediliyor.

( Özel Haber - Erhan ÇAKMAK )

Editör: Haber Merkezi