Zonguldak Yelken Kulübü Başkanı Ümit Yönet, Kozlu su sporları merkezinde çocuklara ve gençlere Yelken eğitimi verdiklerini söyledi.

Ümit Yönet yaptığı açıklamada, "Burada çocuklarımıza ve gençlerimize yelken eğitimi veriyoruz, denizcilik eğitimi veriyoruz.Ayrıca bu tesiste bütün su sporlarını yapmak da mümkün." dedi.

Çocukların yelken eğitimi için  her türlü donanıma sahip olduklarını ifade eden Zonguldak Yelken Kulübü Başkanı Ümit Yönet şu bilgileri verdi:

"Biz Zonguldak'ta sahil şeridi olmamız itibariyle şu anda çok yaygın. Yani Belediyeler bunu  çok destekliyor.Yelken kulübü kurulmasına adına, yelkenli faaliyetleri ve su sporları yapılması adına özellikle kıyı şeritlerinde. Biz bunu 2010 yılında Zonguldak'ta yapmaya çalıştık ve 2010 yılında kulübümüzü kurduk. Tabii yelken sporu tesis ve malzeme gerektiren bir spor özellikle sahil bandında. Yani bir iskele, çocuklar için tekne, ekipman ve özellikle bot gerekli. Bunun yanında bina da gerekli. 

Biz bütün bu oluşumları spor, Tesis, malzeme ve saha imkânlarını Gençlik Spor Müdürlüğü ve belediyelerimiz aracılığıyla bu su sporları merkezinin de yapımına katkıda bulunarak gerçekleştirdik. Şu anda çok güzel bir tesisin içerisindeyiz. Kozlu Belediye sınırları içerisinde ve Gençlik Spor Müdürlüğü Müdürlüğü'nün desteğiyle, BAKKA destekli bir tesis gerçekleştirdik burada. Burada çocuklarımıza ve gençlerimize yelken eğitimi veriyoruz, denizcilik eğitimi veriyoruz .Ayrıca bu tesiste bütün su sporlarını yapmak da mümkün.

Şu anda biz Zonguldak Yelken Kulübü olarak yine Gençlik Spor Müdürümü'zün desteği ile burada 6-10 yaş grubu, bu 6-14 yaş grubu ama biz 6-10 diyoruz Daha erken başlasınlar diye 6-10 yaş grubu çocuklarımıza burada Yelken eğitimi veriyoruz. Burada optimislerimiz var çocuklarımız için kullanmaları için. Bir üst sınıf içinde lazer teknesi düşünüyoruz gençlerimizin de yararlanabilmesi için Ama şu anda böyle bir imkana sahip değiliz ama 2 teknemiz olursa lazer, o yaş grubuna da eğitim imkan tanıyacağız.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi