Kozlu Belediye Meclisinde önemli kararlar alındı 
Kozlu Belediye meclisinde denetim komisyonu seçimleri yapıldı, Başkan Bektaş'a toplu iş sözleşme yetkisi verildi
Kozlu Belediyesi'ni 2021 yılı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Ali Bektaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen mecliste önemli karalar alındı.

Kozlu Belediye Meclisinde 11 gündem maddesi görüşüldü.

Kozlu Belediye meclis üyelerinin Huzur Hakları Talebi oybirliğiyle Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Kozlu Belediye meclisi Denetim Komisyonu Üye Seçimi gerçekleştirildi. AK Parti, İYİ Parti ve CHP Grubu’nun önergeleri doğrultusunda Denetim Komisyonuna Hasan Bayram, Hatice Girgin, Ümit Karaarslan, Bahattin Topal ve Cahit Kılıç önerildi. Kapalı zarf, gizli oyla yapılan seçimlerde; Hasan Bayram 13, Hatice Girgin 13, Ümit Karaarslan 13, Bahattin Topal 12 ve Cahit Kılıç 12 oyla Denetim Komisyonuna seçildi. Seçimlerde ayrıca 1 oy boş çıkarken, Cihan Değirmenci ile Nizamettin Aydın’a da 1’er oy çıktı.

M ve T plakalarla ilgili yaş sınırı talebi koronavirüs salgını dolayısıyla şoför esnafının ekonomik anlamda sıkıntı yaşaması dolayısıyla M plakalarda 12 yıldan 15 yıla, T plakalarda ise 10 yıldan yine 15 yıla çıkarılması teklifi yine oybirliğiyle Trafik Komisyonu’na havale edildi.

Kozlu Belediye Başkanlığının Sözleşmeli Personel Çalıştırılması ile ilgili talebi gerekli çalışmalar yapılmak üzere oybirliğiyle Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Toplu İş Sözleşmesi için Başkan Ali Bektaş’a yetki verilmesi talebi üyeler tarafından oybirliğiyle onay aldı.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Zabıta ve İtfaiye personeline ödenecek maktu çalışma ücretinin belirlenmesi talebi ise yine gerekli inceleme ve araştırma yapılmak üzere oybirliğiyle Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

KOZTAŞ’A ‘GENELGELİ İNDİRİM'
Kozlu Belediye Meclisinde gündeme harici madde olarak ilave edilen; Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün Toplu Taşıma İşi Kiralama Ücretlerinin Düzenlenmesi yönündeki madde ilgili bakanlıkların yayımladığı genelge dikkate alınarak Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan mağduriyet sonrasında Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüs İşletmesi İhalesini kazanan KOZTAŞ’a yüzde 10 oranında uygulanan kira indirimi talebinin uygulanmasının ardından Bağımsız Üye Celal Murat Birinci’nin şikayet etmesi üzerine durdurulmuştu. Mecliste Kozlu Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı genelge doğrultusunda pandemi nedeniyle yolcu potansiyeli yüzde 75 oranında azalan KOZTAŞ’ın kira indirimi talebi gerekli inceleme ve araştırma yapılmak üzere Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi