Koronavirüs salgısındaki artış sebebiyle 29 Nisan'dan itibaren 17 Mayıs'a kadar devam edecek olan tam kapanma ilan edilmişti. Kısıtlama günlerinde ise vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için market, bakkal, fırın, kasap gibi iş yerleri açık kalırken vatandaşlar saat 10.00 ile 17.00 arasında alışveriş yaparak zaruri ihtiyaçlarını karşıladılar.
Kanal Z olarak hem esnaflara hemde vatandaşlara kısıtlamaları nasıl değerlendirdiklerini sorduk.
MARKETLERDEKİ FAHİŞ FİYATLAR BİZİ MAĞDUR EDİYOR
Vatandaşlar marketlerdeki fiyat artşına tepki gösterdi. Vatandaşlar kısıtlama vakıa artışının azaltılması anlamında iyi olduğunu desteklediklerini ancak market fiyatlarının yüksek olmasından dolayı şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Pazarların kapalı olmasını fırsat bilen marketlerde büyük bir fiyat artışı olması nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar bunun önüne geçilmesi gerektiğini söylediler.

KÜÇÜK ESNAF İSE İŞSİZLİKTEN DERTLİ
Zonguldak'ta küçük esnaf ise iş yapamamaktan şikayetçi. Küçük esnaflar pandeminin özetle küçük esnafı çok olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, ekonomik anlamda zor bir süreç içerisinde olduklarını kaydettiler.

ULUSAL MARKETLERİN PAZAR GÜNLERİ KAPANACAK OLMASI SEVİNDİRİCİ
Esnaflar pazar günleri kapanma süresince ulusal market zincirlerin kapanacak olmasının küçük esnafa faydası olacağını umduklarını ifade ettiler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi