Zonguldak Terziler ve Kunduracılar Esnaf Odası Başkanı Murat Bahadır yeni hükümetten, yeni kabineden beklentilerini açıklayarak, “Küçük esnafa sahip çıkılsın” dedi.

Küçük esnafın sigorta ve kira masrafının oldukça ağır olduğunu ve sigorta konusunda devletin kolaylık gösterme si gerektiğini belirten Murat bahadır şunları ifade etti:

“İnşallah milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi Esnaf Odaları olarak odalarımızın durumu belli. Odalar sıkıntılı bir durumda. Bilhassa küçük esnaflar yok olmayla karşı karşıya şu anda. Şu anda Terziler tamamen Zonguldak'ta kaybolma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Burada yapılacak olan şudur;  küçük esnafların sigorta masrafı gerçekten çok ağır 700 lira ile 900 lira arasında. Ayrıca işyeri kirası derken bunun altından küçük esnaf kalkamıyor ve derken ister istemez kapatma yoluna gidiyor.  Bizim bu konuda beklentimiz sigortalıların indirilmesi ve Bağkur’luları daha cazibeli getirilmesidir. Zonguldak dediğimiz zaman daha öncede ifade etmiştim gerçekten Zonguldak çok geriye gitmekte olan bir ilimiz. Her sene göç veriyoruz, bu göçün durdurulması gerekiyor.  Bu da nasıl olacak tabii ki Sayın vekillerimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu işi bırakmadan olmaz. 1974'te ben buraya geldiğim zaman Trabzon'dan, insanlar (Almanya’ya gitmem Zonguldak’a gidelim) derdi, şu anki Zonguldak’ın durumu ise gerçekten içler acısı ve devamlı göç veriyor. Bu göçün durdurulması gerekiyor. Hükümetten beklentimiz Zonguldak’ın bir an önce ele alınmasıdır. Vekillerin bizden şu parti bu parti demeden Birlik beraber olarak hepimiz buranın havası nasıl olduğumuz için birlik ve beraberlikle buraya bir el atmaları gerekiyor. Gerçekten bu Zonguldak zor durumda. Bunun içinde büyüklerimize Saygılar sunuyor ve başarılar diliyorum. İnşallah yeni hükümetimiz Zonguldak’ın kötü giden kaderini değiştirecektir”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi