Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, corona virüs salgın riskine karşı İçişleri Bakanlığı tarafından kıratahane ve çay ocaklarının belirsiz bir süre kapalı tutma kararı sürecinde esnafların zarara uğramaması anlamında belediye ile koordineli şekilde çalıştıklarını ve süreci dikkatle takip ettiklerini söyledi.
Esnafların tedirginlik içerisinde olduğunu SSK vergi ve çeşitli ödemelerin bulunduğunu ve dolayısıyla hükümetin de bu yönde esnafı destekleyici kararlar almasını beklediklerini ifade eden Alparslan Küçük şunları kaydetti:

ESNAFLARIMIZ EKONOMİK AÇIDAN ZOR GÜNLER YAŞIYOR..
"Kahveciler ve bunun yanında cafe çay ocakları, kafeterya, İnternet cafe, spor salonları, PlayStation, bilardo salonları bütün bunlar şu anda süresiz bir şekilde kapalı. Çay ocaklarıda bunlara dahil bu yasakların içerisinde. Biz hem Belediye Zabıta müdürlüğüzle beraber koordineli bir şekilde bütün gelişmeleri esnafımızın mağdur olmaması açısından dikkatli takip ediyoruz. Yasaklara uyulması konusunda hassasiyet gösterilmesinde arkadaşlardan bu süreçte mağduriyet yaşamamaları herhangi bir idari ceza ile karşılaşmamaları adına önemli. Kendilerine uyarı şeklinde söylüyoruz. Bütün kahvehannelerimiz ve şu andaki çay ocaklarımız ve kafeteryalarımızla, üniversite bölgemizde ki arkadaşlarımız, merkezdeki arkadaşlarımız, tüm vilayetin maalesef ekonomik boyut açısından zor günler yaşamaktadırlar. Yasak uzun süre devam ederse bunu izah etmekte ben zorluk çekeceğime inanıyorum"dedi.
DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ
Zonguldak Kahveciler ve lokantacılar Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Melih Õzdemir'de, "Yasağa arkadaşlrımız uyumuştur. Hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir. Devletimizin de esnafımızın ekonomik çıkarlarını koruma yönünde karalar olacağına inancımız tamdır" ifadesini kullandı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi