Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası eski Başkanı Şükür Küçükali, Hükümetin esnaf ve sanatkarlar için yeni destekleyici tedbirler almasını beklediklerini söyledi.
Pandemi döneminde zor günler geçiren ve büyük fedakarlık gösteren küçük esnaf ve sanatkarların sıkıntılarının devam ettiğini vurgulayan Küçükali, " Kredilerin ödeme takviminin 1 Ocak 2021 tarihine kadar ötelenmesini, sicil affının bir an önce çıkarılmasını, esnaflarımız için kolaylatırıcı ve destekleyici tedbirler alınmasını bekliyoruz" dedi.
Hükümetin gündeminde olan kapatma saatleri ile ilgili cezai hükümlerin arttırılmasına ilişkin yasa teklifinin çok ağır hükümler içerdiğini söyleyen Küçükali, "36 bin liralık ceza, kademeli olarak 320 bin liraya çıkarılıyor. Bu cezayı alan küçük esnaf bir daha iflah olamaz. Bu konu Hükümetimiz tarafından yeniden değerlendirilmeli, kapatma saatleri ise 24.00 olarak belirlenmelidir." şeklinde konuştu.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i de bir TV programında aynı sorunlara dikkat çektiğini vurgulayan Küçükali, " Sayın Genel Başkanımız esnaf ve sanatkarların sorunlarına dikkat çekmiştir. Esnafımızın nasıl büyük sıkıntılar içinde olduğunun farkındadır. Katıldığı TV programında bütün bu sıkıntıları dile getirmiştir. Bu sorunların Hükümet tarafından da değerlendirilerek, cezai hükümlerin ağırlaştırılması yerine, kolaylaştırıcı, destekleyici yeni önlem paketi hazırlanmasını esnaf ve sanatkarlar olarak bekliyoruz." dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi