Kurban Bayramı'nın birinci Gününde Zonguldak Belediye mezbahanesinde  yoğunluk yaşandı 
Zonguldak Belediye başkan vekili Sinan Toprak mezbahane iyi ziyaret ederek kurban kesim hizmetlerini denetledi ve kurban kesen vatandaşlarla sohbet etti.
Zonguldak Belediye başkan vekili filan Toprak yaptığı açıklamada 30 personel ile birlikte Zonguldak Belediyesi mezbahanesi olarak vatandaşa hizmet verdiklerini vatandaşın sadece kurbanı teslim ettiğini ve tam teşekküllü olarak parçalanmış şekilde kurbanların vatandaşlara teslim edildiğini ifade etti.
Hijyen kurallarına üst düzeyde uyularak kurban kesim hizmetlerinin gerçekleştirildiğini belirten Zonguldak Belediye Başkan Vekili Sinan Toprak şunları ifade etti; 


"ilk önce tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını ve Zonguldaklı hemşerilerimizin kurban bayramını kutluyorum Sağlık sıhhat diliyorum. şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize de cenab-ı Allah'tan şifalar diliyorum.
Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü. Bugün belediyemize ait mezbahanemize geldik, mezbahanemizde kesilen kurbanların kontrol ettik. vatandaşlarımızın yanına geldik. içeride tek seferde 5 adet kurban kesiyoruz. 30 tane personelimize Zonguldaklı hemşerilerimize hemşerilerimize hizmet veriyoruz. vatandaşlarımız kurbanları buraya getiriyor ve biz kurbanlığını teslim alıyoruz ve kendilerini burada gördüğünüz gibi gölgede soğuk ikram-sıcak ikram yaparak kendilerini burada bekletiyoruz. ve kurbanı parçalıyoruz. sadece kurban sahipleri poşetlerini alıp gidiyorlar vatandaşlarımız buradan.
1. Günü ve 2. Günü hizmetimiz devam ediyor. sağlık ve  zabıta ekiplerimiz görev başında ve biz de buraya gelerek hem vatandaşlarımızın mübarek kurban bayramını kutladık hem de içerde çalışan arkadaşlarımızın bayramını kutlayarak hijyenik bir ortamda kurbanlarını keserek vatandaşlarımızın kurbanlarını keserek kendilerine başarılar diledik.gördüğün gibi çadırımızı kurduk ağaçların altında masa sandalyeli koyduk vatandaşlarımız hem kurbanlığı bekliyor gölgede hem de sohbetini yapıyor bir de vatandaşlarımıza sohbet ettik
bu şekilde kurban bayramını kutluyoruz arkadaşlarımızla beraber. Ben tekrar buradan tüm hemşerilerime sosyal mesafe hijyen kurallarına uyarak el öpme yapmayarak  uzaktan bayramlaşmalarını tekrar hatırlatmak istiyorum. Tüm halkımızın bayramını kutluyor sağlık sıhhat ve mutluluklar diliyorum" ifadesini kullandı.

Kurban kesen vatandaşlar da mezbahane hizmetlerinden son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi