Zonguldak Gerçekleri isimli sosyal medya hesabı, Zonguldak’ın sorunlarını, çözüm önerilerini ve eleştirilerine paylaşıyor.Resmi bir sosyal medya hesabı olmadığını belirten, kullancı geniş bir kitleye sahip.Zonguldak Gerçekleri kullancısı,  Ereğli’nin İl olması konusunun gündeme gelmesine ilişkin şu paylaşımları yaptı : 

''Zaman zaman Ereğli'nin il olabilmek adına bazı girişimlerde bulunduğunu duyuyoruz. Doğrusu Ereğli merkezden daha gelişmiş ve kalabalıktır fakat bu il olmasını gerektirmiyor,mesela başkentimiz de İstanbul değil Ankara'dır. Burada mesele kurdun kocayınca maskara olmasıdır biraz.

Bir zamanlar ülkenin büyükşehirlerinden olan ve saygı gören bir Zonguldak'ı adım adım bugünlere getirdik. Yatırım alamayınca ve geri kalmışlık yerleştikçe Ereğli veya Çaycuma'da birileri artık buraya saygı duymayı bırakıyor, halbuki bu vilayeti var eden hikaye burada yazılmıştır.

Tekrar şahlanarak geri kalmışlığımızı mazide bırakır ve bu şehri her anlamda yaşanılabilir hale getirirsek saygıyı yeniden kazanır ve ancak o zaman böyle çatlak sesleri susturmayı başarırız.''

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi