İşkur il Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak'ta Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara alınacak olan güvenlik görevlisi ve hizmetli alım başvuruların 23 Eylül'de başlayacağını belirtti.
Vatandaşların bizzat kuruma gelip kayıt olabilecekleri gibi internetten ve ALO 170'den de kayıt olabileceklerini belirten Çalışma ve İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, ''vatandaşlarımız gelip de kuyruk olmalarına hiç gerek yok, sıkışmalarına eziyet çekmelerine hiç gerek yok rahatlıkla kayıtlarını yapabilirler'' dedi.

EVE BiR BUÇUK ASGARi ÜCRET GİRİYORSA KURAYA GiREMEYECEK
İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: ''Toplum yararına program TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na alınacak 400 temizlik 230'da güvenlik görevlisi ile ilgili kurumumuza başvurular 23 Eylül'de başlayacak, 27 Eylül'de sona erecek. 27 Eylül akşamına kadar mesai bitimine kadar kurumumuza bizzat başvurulabileceği gibi aynı tarihte gece 12'ye (00.00) kadar internetten de başvuru yapılabilecektir ve hiçbir sıkıntı olmayacak. İşsizlerimizin kapılarda kuyruk oluşturmasına hiç gerek yok. Son düzenlemeye göre evine giren gelir bir buçuk asgari ücretin üzerinde olduğu takdirde onlar kuraya alınmayacak. 

DiĞER KURUMLAR iÇiN BiR ALIM ŞUAN iÇiN YOK
Diğer kurumlara şu an bir alım olmadığını belirten İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, ''Onun dışında diğer kamu kurum ve kuruluşlarına toplum yararınadan alınan yapılacak alımlarla ilgili yine kurumumuza çok sayıda başvurular oluyor. Bu konuda da henüz kontenjanlarımız gelmedi geldiği zaman yine kamuoyuna bununla ilgili duyurularımızı da yapacağız.'' şeklinde konuştu.
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi