Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü söyledi.

Bakan Kurum'la Lavuar Alanı’nın hayata geçmesi ve ihalesi ile ilgili görüşme yaptığını belirten Alan, "Çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Lavuar alanı ile ilgili en kısa süre içinde ihaleye çıkacağız. Eylül ayında ihaleyi yapmayı istiyoruz. Ayrıca dere ıslah projesi başladı"dedi.
 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri ile birlikte Ankara ziyaretini değerlendirdi. Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ettiğini belirten Başkan Alan, Bakan Kurum’un kendilerine çok desteği olduğunu ifade etti.
Alan, ziyaretle ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Sayın vekillerimizden böyle bir talebimiz oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüşmemiz gerekiyordu. Bakanımız bize uzunca bir zaman ayırdı. Belediyelerimizin çevre ve şehircilik anlamında büyük sorunları olduğu için ister istemez taleplerimiz de uzun sürdü. Bakanımız bize yine destek verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Zonguldak'a yaptığı çalışmaları daha önce tarihte eşi benzeri, örneği var mı bilmiyorum. Özellikle Lavuar Alanı’nın hayata geçmesi ve ihalesi ile ilgili görüşme yaptık, çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Lauvar alanı ile ilgili en kısa süre içinde ihaleye çıkacağız. Eylül ayında ihaleyi yapmayı istiyoruz. Zonguldak’ta hazır böyle bir hareket başlamışken oraya da başlamak istiyoruz. Dere ıslahını başlattık, sahil projemiz yürüyor, niyetimiz Eylül-Ekim ayında ihalesini yapıp bir an önce yapılmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız da istiyor.  

Orman Genel Müdürümüzle görüştük, hayvan barınağı projemiz var, hayvanlarımızın yaşam merkezi dediğimiz bir proje olacak. Bütün merkez ilçeye bağlı beldelerin hayvanlarının barınacağı bir alan olacak. Türkiye’de örnek teşkil edecek bir yapı olacak. 38 dönüm bir alan ve muazzam bir yapı olacak. Veterinerlerimiz ve çok komplike bir yer olacak.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kız Meslek Lisesi'nin yeniden yıkımının gündeme gelmesinin ardından eleştiri de bulunan CHP'li vekillerin “Selim Alan bir tarihi yok ediyor, başka yıkacak yer mi yok?” eleştirileriyle açıklamalarına cevap verdi. Alan, yerinin belli olduğunu belirterek "Vekillerimizin bir sıkıntısı varsa bizzat benle görüşsünler. Basın yoluyla açıklama yapmasınlar, bizim yerimiz belli. Bize ulaşsınlar bu konuda gelsinler görüşsünler, ortak karar veririz" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kamuoyunda Yaşar Gök'ün merkez ilçe başkan adaylığı ile ilgili soruya "Bana gelen her talebe hayırlısı olsun derim. Birine destek köstek olma gibi şansım olamaz. Zamanında kendimin karşı olduğum şeyleri yaparsam kendime ihanet etmiş olurum. Niyeti olan arkadaşlarımızın İl Başkanı ve Milletvekilleri ile görüşme yapsınlar, karar Genel merkezindir" dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi