Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı’nın moderatörlüğünü yaptığı Günün Konusu programına AK Parti Milletvekili Polat Türkmen oldu.

Coronaya yakalandığını Antikor testinden anladığını açıklayan Türkmen şunları ifade etti:

Coronaya yakalandım saklamadım aslında farkında değildim.10 gün evdeydim.Antikor testi oldum,temas ettiğim kimse yoktu.Antikor testimden anladık.

Corona virüsle savaşan tüm emekçilerimize teşekkür ediyorum.

Yerli aşımızın çalışması devam ediyor.Bir yandan dışarıdan aşılarımız geliyor 50 milyon civarı aşı yetecek bize.Asıl bunu yenmek tedbirdir.Siz bunlara uymadınız mı deseniz mecburiyetten geldiğimiz yakınlıklar oldu mecliste.Bu yaz mevsiminde bu virüsten kurtulacağız.

20 yıldır Parti’de olan Tosun’un çalışmalarını değerlendiren Türkmen,şunları ifade etti:

Teşkilatlarımız hep diri duruyor.Önemli olan liderlerin çalışmasıdır.Onun çalışmasını gören rahat duramaz.Kendini yenileyerek çalışır.Her an her dakika seçimlere hazır vaziyetteyizdir.Millete borcumuz var.Değişmesi gereken arkadaşlarımızı yenileriz kongrelerde Zonguldak İl Başkanı olarak bir değişim gündemimizde yok.Genel Merkezin kararıdır.Zeki Tosunu başarılı buluyorum 20 yıldır beraberizdir hangi görevi verirsek yapabildiğinin en iyisini yapar.Bana göre başarılıdır.Zonguldak’ın belediyeciliğini almışızdır.Belediye Başkanımız Tosun ile ilgili sadece eksiklerini söylemiştir.Her hangi bir şeye eleştiri yapmamıştır.

Ereğli Tershane bölgesini değerlendiren Milletvekili Türkmen şunları söyledi:

Deniz dolgularıyla tershane alanı oluştu Ereğlimizde.8 9  bin işçi çalışıyordu.Türkiye tershanede Dünya sırasında 3 üncüydü.Ekonomimizin kötüleşmesiyle düşüş yaşandı.Ereğli Yalova ve Tuzludaki tershanelerin kanuna uyduğu zaman rahatlayacaktır.Bakanlarımızla görüşüp bu işi halletmeye çalışacağız.

AK Parti Milletvekili Türkmen CHP Milletvekili Kiralık Milletvekili olarak eleştirdi.

Türkmen şunları söyledi:

Demirtaş uzaktan oturup navigasyona bakarak yol tarifi yapan kardeşimizi abes karşılarız.Biz ERDEMİR’le olan toplantıda hepsi vardı.O işleri yapan İrfan beydir.Bir başka toplantıda onlarda gelir ortak olurlar.Demagoji olmuş lafları söylüyorlar.19 yıldır iktidar da olan Cumhurbaşkanına Sözde Cumhurbaşkanı demek hakaret etmektir.Başkalarından yardım alıp kendisini kiraya verilmiş gibi hissetmesi lazım onun Kiralık Milletvekili anlamında kullanmakta icap ederim ama doğruda bulmam.

Belediye Başkanlarımıza laf atıyor Ankara’da Zonguldak’ın yüzünü görmez.Seçimlerde çınar ağacının altında oturur.Yüz yüze bakacak Zonguldak’a yakışmıyor.Tabiki muhalefet olacak.Lüzumsuz laflar söylendiğinde cevap veriririz.Hemşehrimdir kırmak dökmek istemem ama demagoji lüzumsuz laflarını yapmasını hiç arzu etmem.

Alemdar Gemisi için Demirtaş’a aynı zamanda teşekkür eden Türkmen Zonguldak için 5 Milletvekili bir araya geleceğini açıklarken şunları söyledi:

Faruk Çaturoğlu’nun Alemdar Gemisi için çabası oldu o dönemde olmadı.İnşallah bu dönemde yapacağız.

Ünal bey’in hakkını yememiz lazım bize dökümanları gönderip çaba gösterdi.Ona bende teşekkür ediyorum.Halil bey’ede aynı zamanda teşekkür ediyoruz.Meclis Başkanı eniştemizdir,Ak Parti Milletvekili yapsın bu işleri derken tershaneler bölgesine çağırmadılar demek lazım.El birliğiyle olalım madem.Meclis Başkanına gideceksek 5’miz beraber gideriz.Biz eksikiliğimiz varsa gideriz.Haksız yere saldırı olursa cevabını veririz.

TTK Bizim göz bebeğimizdir,bugün zarar gibi görenler yarın parayla alamayacaklarını söyleyen Türkmen şunları söyledi:

Yer altı işletmeleri zor işletmelerdir.Dünyanın hiç bir yerinde kömür damarları olupta zara etmeyecek hiç bir ülke yoktur.Burası karaelmas diyardır.Emek verdik bunla karnımızı doyurduk.

Taşkömürü Zonguldak’ın var olmasıdır.İşçi alma meselesi başlı başına mesele çözmez.Biz geldiğimizden beri 10 bin işçi aldık.Yarı mekanize ve mekanize sistemine geçirmeye çalışıyoruz.

Rödövanslı sahalarımızdan da yararlanmaya çalışıyoruz.TTK ile ilgili eleştiri herkes yapabilir.Yönetimden memnun olmaya bilir değiştirebilirsiniz.Bunlar olabilir var olanı eleştirip moraliniz bozarak bir yere varamazsınız.Bazıları gördüklerini söylüyor bazıları söylemiyor.Biz her zaman işçi alımının yanındayız.TTK yönetimi bakanımızla sendikayla görüşüyoruz.Diğer vekiller eksikleri düzeltin ondan sonra uğraşalım diyorlar.

2009’da Cumhurbaşkanımızın bir sözü var çok değerli ‘’Eğer dünyada ve Türkiye’de helalın helalı para varsa sizin kazandığınızdır’’dedi.Bu söz çok değerli anlamlı.Bakanlarımızla çok ocaklara girdik.

BİZİ ELEŞTİRENLER 60 SENEDİR İKTİDAR OLAMIYOR

Bizi eleştirenlerin kömürden ocaklardan anladığı yoktur.Siz milletin yakasından düşün 60 senedir iktidar olamıyorsunuz.Milletin güvenini kazanamıyorsunuz.Belediye bize verin dedik aldık ve şimdi görüyorlar.İki vekili vermeyelim 5 Milletvekili gücümüzü görsünler.Hakan Yeşil’e teşekkür ediyorum.Biz onlardan çok memnunuz.Bilmediğinden bildiğinden meselesi değildir bu mesele.Eksik gördüklerini söylerler.Kendi getirdiğimiz yanlışsa düzeltmekte bize düşer biz yaparız.

TTK Genel Müdürü biri sürü oldu.Bir çark döner ama biz devlet ve kurum yönetiyoruz.Ama başarısız olursa konuyu konuşur hallederiz.Soma faciasından sonra iş güvenliğine daha çok önemler verildi.Olması gerektiği gibi oldu.Kit Komisyonuyum yöremi bilmeyenleri buranın şartlarını göstermeye devam ederiz.Muhalefet bilmiyorki haklı olarak.Ocağı bilmiyorki nasıl olduğunu o yüzden eleştiriyor bizde anlatıyoruz.Biz Kozluda 92 yıllarından su bastı ölülerimizi çıkartamadık.Bunların üzerine spekülasyon yapmamak lazım.İşçi almayla ilgili politika yapılır.Bizim buna ihtiyacımız varsa biz bunu niye kapatacağız bu buna benzer.Bugün bunu zarar gibi gördüğünüz şeyi yarın size dünya vermez.NATO’da olamamıza rağmen paramızla vermediler.

Deniz ne demiş ne dememiş çok umrumda değil.Zonguldak’ın kötü misyonu verilmiş oda onu yansıtıyor.Biz politika yapacağız ama yörenizi kötülemekle elinize hiç birşey geçmez.Merkez atölyesi işleve geri dönüyor.

Filyos projesi için risk alan şirkete peşkeş çekiliyor demek doğru olmadığını açıklayan Türkmen,

Filyos Projesi kime verilecekti.Öyle bir heyet vardıda vermedik mi?İnsanımızı ülkemiz faydalansın istiyoruz.Prestiji olan şirketleri eleştiriyoruz.Yatırım yapan firmalara peşkeş çekiyorsun neye çekiyoruz.Yeni kurulmuş firma bilinen bir firma kime peşkeş çekiyoruz.Onun ismi yeni kuruluyor.Orası için şirket risk alıyor ve yeni kuruyor devlet için.Yanlış birşey varsa biz düzeltiriz.İstihdamı engelliyoruz onu verme bunu yapma demekle olmaz.Eğer beğenmiyorlarsa birlikte bizle bakanlara gelsinler.İktidar partisiyiz biz sizle hareket edelim diyemeyiz muhalefete biz kendi gücümüzle ilerliyoruz.Zonguldak için ancak birlikte oluruz.

HAVAALANI YAPMAK ÇOCUK OYUNCAĞI

Biz yamalı bohça yapıyoruz diyelim.Orayı neden yaptınız o zaman bunlar doğru değil.Bunlar eksiktir,noksandır bu buraya yapılmış.Eksik olanı tamamlıyoruz.Havaalanı yapmak çocuk oyuncağı biz her vilayete havaalanı yapıyoruz.

Belediye’yi bırakırken miras mı bıraktılar diye stem eden Türkmen haciz bıraktılar ifadelerinde bulundu.

Zonguldak’a yapılan projelerin saklanmadığını açıklayan Türkmen şunları söyledi:

Zonguldak için herşeyi yapıyoruz.İktidarın gücü ve yerel iktidarla yapıyoruz.Siz bize miras mı bıraktınız sanki Belediye haciz vardı.TOKİ’yle yapılıyor evet projeler.Siz bize hazine bırakmadınız haciz bıraktınız.

Projelerin saklanabilmesi için eksiğin olması lazım.Biz iktidarız olmaz.Bizim projelerimi Belediye meclis üyeleri her şeyi paylaşıyoruz.Adım Adım başladı projeler yapılıyor.Şimdiye kadar bu projeler neden yapılmadı o zaman.MAKZON projesini yakında hayata geçiriyoruz.

Zonguldak’ın hizmetlerini değerlendirecek insanlar kıyaslayacaklar.Hizmeti alda nerden nasıl aldığını bırak.Hangi belediye olursa olsun Zonguldak’ın yararına proje getirsinler biz her türlü yardımcı oluruz.

Muharrem Akdemir projemi üretmiş CHP kendi içinde kendine muhalefetti.Bizim Belediye Başkanlarımız vekillerimiz bir araya gelip tabi oturacak şehir için tartışacak.

Çok önemli bir proje hayata geçiyor.Hayvan barınağı çok güzel lüks olacak.Hibe alarak orayı çözeceğiz.

HALİL POSBIYIK SHOWMENDİR

50 Trilyonu üstünden spor için aldık Kilimli’ye yaptık oldu.

Zonguldak adına uğraşan Belediye Başkanlarına teşekkür ediyoruz.Halil Bey’in laflarına üzülüyorum biz kimseye köstek olmayız.

Projeleri hakkında ben bilgilerini verdim gerekli yerlere.

Halil Bey showmendir.Hatalar varsa düzeltmek için konuşuruz.PKK engellemek için şehit olan OYAK şirketiyle böyle uğraşılmaz.

CHP’nin Ak Partinin yaptıklarını hayal bile edemeyeceğini söyleyen Türkmen şunları ifade etti:

Çok becerikliyseler CHP’liler iktidar olsunlar.Hayal bile edemezler bizim yaptıklarımızı.Zonguldak Filyos yolu için projelerimiz hazır sadece ihaleleri yapılacak.O bölgelerde ne yatırımı yapacaklar Çatalağzına biz yatırım yaptık santralimiz var.Karadeniz sahil yoludur Filyos yolunun diğer ismi.Biz yapacağız orayıda.

KOZLU KAVŞAĞI DOĞRU BİR KAVŞAKTIR

Üniversite kavşağı en yakın zamanda bitecek.Kozlu kavşağında taşkınları engellemektir.Yanlış kavşaklar yapılmış zamanında bu yapılan Kozlu kavşağı doğru bir kavşaktır.Trafik kanunlarına uygun ışıklandırmaları olacaktır.

EN AZ İŞSİZİ OLAN BİR VİLAYETTİR

Tüm Osb yerlerimiz dolu yer arıyoruz şuanda.Üretim yapılıyor 17 ülkeye ihracaat yaptıklarını söylüyorlar.100 kişi çalıştıracakmış Tıskaoğlu,istihdam sağlanıyor.İşsiz her yerde var.Pandemiden dolayı daha sıkıntılı.En az işsizi olan bir vilayetiz.Göç veriyoruz bizde istemiyoruz göçü.

Basını uyaracağız en ufak şeyde üniversiteyi karalamamak lazım diyen Türkmen,

Üniversite ve şehir bütünleşememişse herkesin suçudur.Bütünleşememişse hepimiz birbirimizi uyaracağız.En başta basını uyaracağız en küçük şeylerde üniversitemizin olumsuz imaj sahibi için elinden geleni yapıyorlar.Yok iğne bulunamadı diyip imajı silip süpürürseniz.Şehire iyi birşey yapmış olmazsınız.

Bıraktıkları Belediyelerin çöplerini temizlediğini söyleyen Türkmen,

Ak Parti herkesin partisidir.Hiç ihtiyacı olmayan insanları işe sokarsa Belediye Başkanı biz buna karşı çıkarız.ihtiyacı olanada yardım ederiz.Yiyilecek hiç birşey bırakmadınız bize belediyelerde.

Ama bu zihniyetle olmaz,bıraktığınız çöplüğü temizliyoruz.Devletin tüm imkanlarını sunuyoruz.Zonguldak’ta Kozluda ne varmış yiyecek.Kozlu şehir olmuş niye görmüyor bu insanlar.

Rödövanslı sahaların dertlerini çözeceklerini ifade eden Türkmen şunları söyledi:

Biz bakanlar kurulu kararı ile Tayyip beye rica ettik.Kanun çıkana kadar Bakanlar kurulu ile Rödövansçıların hakkını kullandık.Rödövanslı sahalarında dertlerini çözeceğiz gerekirse kanunda çıkartacağız.

ZONGULDAK’TA İSTİHDAM SORUNU ÇÖZÜLECEK

3 5 sene içinde Filyosta yatırımlar başlar yatırımlarla istihdam sorunu çözülür.Çaycuma’da bu sorun yok,Ereğli’de tershane sorunlarını çözdükten sonra buda ortadan kalkacaktır.Metin Demir ve Zeki Tosun endüstri bölgeleri ve benzeri yerleri 18 Ocak’ta Ankara’da Zonguldak adına görüşmeler yapacaktır.  

Zonguldak’ın tarihini yok etmediğini açıklayan Türkmen şunları açıkladı:

Kız Meslek için bizim aklımızdan geçenleri söyleyeceğim.Binanın kumu deniz kumudur.Biz oraya modern hastane yapıyoruz.Okul ve onun arasında bir araba zor giriyor.Yer seçimi yanlış olabilir ama neticede devlet bunu yaptı.Biz istiyoruz ki o binaları daha güzel daha modern hale getirelim.

Bizim okul yıkmak gibi derdimiz yok.Yıkıpta yenisini neden yapalım.Yükün daha hafiflemesini yapmaya çalışıyoruz ne rantı olacak.Hastanenin genişleme alanı ve güzel bahçesi olacak.Kızlarımızın ellerini öpüyorum ama herşey eskiyor,neticede.Zonguldak’ın aynı alışkın olduğu şeylere devam edelim.Zonguldak kirin içindemi olsun,nurun içinde olsun istiyoruz.Lavuar alanında sivri üç tane şey kalmış o tarihimi yok ediyoruz.

Sağlık Meslek lisesininde Kız meslek lisesininde yeri hazırdır.Ağustos sonu bitecek hastanemiz.

KÖMÜRSPOR ZONGULDAK’I TANITACAKTIR

Sporu seven Zonguldak halkımız var bizlerde onlara yardımcı oluruz.TTK eskiden yardımcı olurdu artık yardımcı olamıyor.Zonguldaksporun geliri yok yatırımcılar geldikçe sporculara yardımcı olacaklardır.Kömürsporumuzda Zonguldak’ı tanıtacaktır.

ZONGULDAK’A GELENLER GIPTA İLE BAKACAKLAR

Zonguldak’ta arazi yok.Merkezlerde camilerimiz var ama alanımız yok.Cumhurbaşkanımızdan allah razı olsun.Prestij bir cami oldu.Cemaat yeri oluyor.Yaptığımız projeler birleşiyor ve çok güzel olacak yarın dışardan gelen gıpta ile bakacak.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALALIM

Meclisteki gücümüz sesimiz farklı.Halil aga canı sıkıldıkça uçuk uçuk şeyler söyler.Düzce’ye bağlanmak istiyorsa Düzce’ye bağlayalım belediye başkanlığını alalım.Düzce’ye kendi bağlanmak istiyor belediye Başkanı Ak Partili çokta güzel olur oraya bağlanırsa ne çıkarı olacak onuda söylesin.

EKSİK GÖRÜYORSANIZ OY VERMEYİN

Suyla ilgili çalışmalarımız var.Eskimiş alt yapımızla ilgili açıklarımız var.Onları halletmeye çalışıyoruz onları hallettikten sonra daha uyguna kullanacağızdır.Yüzde 11’lik zammı çokta görmemek lazım.Biz şehir güzel yerlere gelsin istiyoruz.Şehire ne yaptılar bu zamana kadar biz birşeyler yapıyoruz eksik görüyorsanız bize oy vermeyin.

*Üzülmez’de TOKİ’deki kimseyi mağdur edemez.Doğalgaz faturalarını kafalarına göre yollayamazlar bize ulaşsınlar biz çözeriz.

*Satılmış Gebeş’in Belediye Başkanlığını beğeniyorum.Kendi imkanlarıyla çalışmarını yapıyor.

Ali Bektaş Kozlu’yu şehir yaptı tebrik ediyorum.Milletimize hizmet eden CHP’li belediyeleride tebrik ediyorum.

Adnan Akgün bize kızıyor yolu neden yapmadılar diye.Önümüzdeki sene orayıda yapacağız.

2020 yılında 50 yataklı Alaplı’da hastane yaptık.Alaplı çayı modern hale geldi.Beycuma belediyesi yol yapımı.BEÜ Kavşağı.Cami inşaatı.Ereğli yol güzergahı üzerinden alt geçit yolu.Filyos Limanı,Gülüç Belediyesi yürüyüş yerleri,terminali,İlkokul,Kozlu kavşağı,lavuar alanı,mithatpaşa tüneli,Kilimli asfaltlama,Sahil projesi,400 yataklı devlet hastanesi,Zonguldak,asfaltlanması,Çaycuma havaalanı pist çalışması,Merkezin dere ıslahı,engelli yaşam merkezi,kent ormanı,fevkani köprüsü,spor tesisleri,hayvan sosyal tesisi, hizmetleri ve yatırımları yapılıyor.

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi