Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Kasım’da Kadir Gecesinde Uzun Mehmet Camisini açacak

Zeki Tosun kongreyi değerlendirdi ve eleştirileri yanıtladı

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 8 Şubat Pazartesi günü Site Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 7.Olağan Genel Kurulu değerlendirerek, coşkulu bir kongre yaşadıklarını söyledi.

Pandemi kurallarına riayet edildiğini ve tüm tedbirleri aldıklarını belirten Tosun, önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Tosun, “Kongremize; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı ile 24. Dönem Samsun Milletvekili, geçmiş dönem Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Zonguldak milletvekillerimiz katıldılar. Bunun dışında teşkilatlarımızın Kadın kolu, Gençlik Kolları bütün Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımızın katıldı. Coşkulu bir kongre yaşadık gençlerin coşkusu vardı.!

8 MAYIS KADİR GECESİ’NDE UZUN MEHMET CAMİİ’NİN AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 8 Mayıs’ta Uzun Mehmet caminin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağını belirterek, “Cumhurbaşkanımız çok memnun oldu Zonguldak'ta ilgili çok güzel şeyler de söyledi, doğalgaz ve Filyos’la ilgili camimizin adını söyledi ilk defa vatandaşlarımız orada Uzun Mehmet ismini duydular.Uzun Mehmet Cami'nin açılışına 8 Mayıs Kadir gecesi Zonguldak’a geleceğini söyledi. O da bir müjdedir.” dedi.

PANDEMİ SEBEBİYLE TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALMIŞTIK

Pandemiye rağmen salonun dolu olması konusunda ki eleştirilere de yanıt veren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Pandemi sebebiyle bütün tedbirlerimizi aldık. Bütün girişlerde çıkışlarda dezenfekten istasyonlarımız vardı, özel olarak ateş ölçerleriniz vardı. Bu şekilde yani pandemi kurallarına uyarak fazla da sürmeden hızlı bir şekilde kongremizi yaptık” şeklinde konuştu.

LİSTEYE MÜDAHALE OLMADI, OLAMAZ DA ZATEN

Mustafa Çağlayan’ın yeni yönetimde olmaması ve ayrıca Mustafa Çağlayan’ın listeden çıkarılması için Zonguldak Belediyi Başkanı Ömer Selim Alan’ın müdahalesi oldu mu” sorusuna ise İl Başkanı Zeki Tosun, “Mustafa Çağlayan kardeşimiz gençlik kollarından artık peşinden merkez ilçe başkanlığımız yapmış beraber çalıştığımız, çalışkan yerel seçimlerde genel seçimlerde beraber omuz omuza birlikte görev yaptık. Kendisi yönetimde olmayabilir ama bundan sonra zaten her daim içimizde ve yanımızda. Bu yönetim olmadı bir dahakine olur ve beraber çalışırız. 

Belediye başkanının müdahalesi diye bir şey asla söz konusu bile olamaz. Burada bazı şeyler konuşuluyor ama bunların kriter kısmına uyuyoruz uymaya çalışıyoruz. İyi bir yönetim yapma noktasında karşılıklı konuşarak biz Mustafa Çağlayan ile beraberdik zaten sonuna kadar gene beraber olacağız. Onun için artık bu konuyu daha fazla konuşmanın Zonguldak için kazancı yok.” Şeklinde cevap verdi.

ZONGULDAK’TA YAŞAYAN HERKES ZONGULDAKLIDIR

“Yeni yönetimde Ereğli'den iki kişi var Alaplı'dan hiç kimse yok ve ayrıca yönetimin çoğunluğunun Trabzonlulardan oluştuğu yönünde eleştiriler var neler söyleyeceksiniz” sorusuna İl Başkanı Zeki Tosun, “Eski yönetim sayımız 30’du şimdi ise 40’a yükseldi. Yeni yönetimde eskiden devam eden arkadaşlarımız var. Bir de yeni aldıklarımız var.Zonguldak'ta yaşayan herkes Zonguldak'lıdır. Benim ailem 70 yıldır buradadır.” Dedi.

O GÜN GELDİĞİ ZAMAN BAKILIR

Milletvekili adayı olmayı düşünüyor musunuz sorusunu, “O gün geldiği zaman bakılır. Şimdiden bir şey söylemek olmaz” diyerek cevap veren İl Başkanı Zeki Tosun şunları ifade etti:

“Her şeyden önemlisi insanın sağlığıdır. İnsanın 3 sene sonra 5 sene sonra hesap yaparak hedefe ulaşmak için yaptığı işler bence geri tekrar,ayak oyunlarına gerek yok Allah nasip ederse Allah sağlık verirse de düşünüyor ve hedef koymuş olabilirsin. Ayrıca Belediye başkanı Selim Alan belediye başkanı olmayı hedefine koymuştu. O gün geldiği zaman bakılır. Dediğim gibi her işin başı sağlık. Ben bu partinin kurulduğu günden beri 14 Ağustos’tan bu yana çeşitli kademelerde görev aldım. Eksik yaptım fazla yaptım bazıları kırıldı, bazıları kızdı, Ama şimdi son geldiğimiz şu noktada demek ki gene insanlara kendimizi sevdirmişiz, dost biriktirmişiz.”

2023 HEDEFLERİMİZ VAR

Artık üçüncü kez İl Başkanı olduğunu belirten Zeki Tosun, “Demek ki dost biriktirmişiz. Biz şimdi kim dargın kim şeyse öyle bir şey kabul etmiyoruz.Onların hepsini bu saatten sonra da daha fazla kucaklayacağız. Çünkü 2023'te bizim bunların hepsine ihtiyacımız var.” dedi.

ZONGULDAK’IN HER TARAFI ŞANTİYE NEDEN BUNLAR KONUŞULMUYOR

Gençlik kollarının kongresinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ayrıca, Zonguldak’ın her tarafının şantiye halinde olduğunu, yatırımların yapıldığını, ancak bunların nedense konuşulmadığına sitem etti. Tosun, Zonguldak’a hizmete devam edeceklerini ifade etti.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi