Kilimlide çocukluğundan beri sokaklarda yaşayan, elektriği, suyu, çatısı olmayan evde yaşamak zorunda kalan 22 yaşındaki Sebahattin Aksoy, kendisine Belediye Başkanı ve Kaymakam'ın sahip çıkması çağrısında bulundu.
Çocukluğundan beri sokaklarda yaşadığını, şimdi ise adeta yıkık, çatısı, elektriği, suyu olmayan harabe bir evde yaşadığını ancak bu evinde müteahhit tarafından 15 gün sonra inşaat yapılmak üzere yıkılacağından dolayı kendisinin yeniden sokaklarda yaşamak zorunda kalacağını belirten Sebahatin Aksoy, Kaymakam ve Belediye Başkanı'na seslenerek "Lütfen bana sahip çıkın. Bana artık iş verin ve bende kiraya çıkarak yuva kurmak ve normal insanlar gibi yaşamak istiyorum." dedi.
Artık sokakta yaşamak, serseri olmak. hırsızlık yapmak istemediğini belirten Sebahatin Aksoy, şu şekilde seslendi:

BENİM ELİMDEN TUTSUNLAR BEN ÇALIŞMAK İSTİYORUM, ÇALIŞIRSAM KİRAYA DA ÇIKARIM KENDİME DE BAKARIM AİLEMİ DE YUVAMI DA KURARIM
"Sebahattin Aksoy 22 yaşındayım. Ben bu evde yaşıyorum. Bebekliğinden itibaren genelde sokaklarda yaşadım, işte orada, burada, tuvalette şadırvanlar da, Babamın durumu çok kötü. Şu an Bursa'da çalışıyor. Ben bu evde kalıyorum. Evde elektrik yok, bu mutfak Yok, çamaşır makinesi yok, hiçbir şey yok, ev yıkık dökük. Bu ev 15 gün sonra yıkılacak. Burada bir müteahhit bu evi aldı ve kalacak yerim yok, çalışmıyorum. 22 yaşındayım iş istiyorum ve durumum içler acısı. Anne baba sahip çıkmıyor yardım edilmesini istiyorum ve artık gerçekten halim çok kötü.
Bu ev 15 gün sonra boşalacak ve benim kalacak yerim de yok. Normalde babamın üvey annesinin çocuklarına kalmış bu ev ve bana çıkacaksın deniliyor. Beni polis zoruyla çıkartacaklar ve ben yine sokaklara düşeceğim. Ben buradan belediye başkanıma, kaymakamımıza hepsine sesleniyorum lütfen bana yardımcı olsunlar, 3-5 kuruş verip de beni yollamasınlar. Benim elimden tutsunlar Ben çalışmak istiyorum, alın terimle çalışmak istiyorum çalışırsam kiraya da çıkarım kendime de bakarım ailemi de yuvamı da kurarım, Yeter ki bir işim gücüm olsun. Ne olursunuz benim elimden tutun.
Artık sokakta yaşamak istemiyorum, serseri olmak istemiyorum, onun bunun ekmeği ile yaşamak istemek istemiyorum, hırsızlık yapmak istemiyorum, madde kullanmak istemiyorum.
2 sene ben madde kullandım ama hayatım boyunca hiç hırsızlık yapmadım, hiç kimsenin karısına kızına laf atmadım hırsızlık yapmadım hep istedim ne olursunuz yardım edin diye. Yaşadığım yer burası insanlar dışarıdan bizi yargılamasınlar rica ediyorum. Bana yardım etmelerini diliyorum.
Tavan delik içeri yağmur yağıyor, elektrik, su yok, hiçbir şey yok. Sadece iş istiyorum bu evi yıkıldığı zaman ben yine sokakta kalacağım, hırsızlık yapacağım, madde kullanacağım. Ben bunu kesinlikle istemiyorum, ben çalışmak istiyorum bana yardımcı olun. Benim tek isteğim bu ne olursunuz bana yardım edin.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi