Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, son zamanlarda ulusal ve yerel basında geniş tartışmalara ve haberlere konu olan "ölçüsüz" maaşlar nedeniyle yaptığı açıklamada tüm sendika başkanlarına çağrıda bulunarak, maaş bordlalarını açıklamalarını istedi.

Açıklamasında, temsil ettiği göreve uygun, ölçülü, kabul edilebilir maaş alan işçi ve memur sendikalarının başkanlarını dışında tuttuğunu vurgulayan Kahveci, " Ancak bazı memur ve işçi sendikalarının genel başkanları ile il temsilcileri ve şube başkanları 70 bin liraya varan maaş ve harcırahlar alıyor. Bunlar üyelerinden ve kamuoyundan tepki görmemek için maaşlarını gizliyor. Benim genel başkanım TV ekranlarına çıkıp maaş bordrosunu açıklayabilir. Şimdi soruyorum, bu ölçüsüz, abartılı maaşları alan sendika başkanları maaş bordrolarını açıklayabilir mi?" dedi.

Bazı memur ve işçi sendikalarının genel başkanları ile il temsilcisi ve şube başkanlarının üyelerden kesilen aidatlar ile adeta "ağa" gibi lüks ve şatafat içinde yaşadığını, kamu vicdanını rahatsız eden bu durumu görmezden geldiklerini, 3-5 bin lira arasında maaş alan işçi ve memur sendika üyelerinden 15-20 kat fazla maaş alan sendika başkanlarını bulunduğu belirten Metin Kahveci, " Aldıkları yolluklar, harcırahlar, sırf 5 yıldızlı otellerde tatil yapmak izin düzenledikleri seminerler de cabası…" şeklinde konuştu.

SENDİKALARA İSİM İSİM ÇAĞRIDA BULUNDU

Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, isimlerini sayarak tüm sendikalara çağrı yaptı. Memur-Sen ve bileşenleri, Türkiye Kamu-Sen ve bileşenleri, KESK ve bileşenleri, Birleşik Kamu-İş ve bileşenleri ile işçi sendikalarından Türk-İş ve bileşenleri, Hak-İş ve bileşenleri, DİSK ve bileşenlerinin genel başkanlarının ne kadar maaş aldıklarını açıklamalarını istedi. Kahveci, ayrıca bazı sendikaların genel merkezinde toplanan üye aidatlarından bazı tarikat ve cemaatlere gayrı para aktarılıp aktarılmadığının da açıklanmasını istedi. Sendikalarda şeffaflığın öne çıkması gerektiğini vurgulayan Kahveci, ben kendi genel başkanıma kefilim, istendiği anda Zonguldak'a gelip maaş bordrosunu, sendikanın gelir-gider tablosunu açıklayabilir. Diğer sendika başkanları da kendi genel başkanlarına kefil olabilir mi" dedi.

ENFLASYON YÜZDE 40, MEMURA 4+4…

Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci, Türkiye'de gerçek enflasyonun yüzde 40 civarında olduğunu, doların ayyuka çıktığını, çarşı-pazarda fiyatlara yaklaşılmadığını vurgulayarak, " Yetkili sendikalara sesleniyorum. Neden birlikte emek mücadelesi için karar almıyorsunuz. Memur ve işçiler yoksulluk içinde yaşarken, sizler kendi hayat standardınızı yükseltmekle mi meşgulsünüz" şeklinde konuştu.

ÜYELER HESAP SORSUN

Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, açıklamalarının devamında, "Üyelerin ödedikleri aidatlarla ölçüsüz, kamu vicdanının rahatsız eden maaşlar alıp, milyonluk araçları ve abartılı yaşamları ile dikkat çeken memur ve işçi sendikalarının genel başkanları, il temsilcileri ve şube başkanlarından hesap sorması gerektiğini hatırlatarak, " Öncelikle memur ve işçi sendikalarına üye olan arkadaşların kendi haklarına sahip çıkması gerekir. 70 bin lira maaş alan sendika başkanları üyeleri için ne yapmış?.. Memur ve işçiler yıllık 4+4 gibi yüzdelik zamlara mecbur ediliyor. Sendika ağaları seyrediyor. Ancak kendilerine, o yoksulluk sınırının altında maaş alan işçi ve memurlardan kesilen aidatlardan çok güzel maaş ayarı yapabiliyorlar. Sendika yöneticiliğini rant ve çıkar hesabına çeviren bu insanlardan öncelikle üyelerinin hesap sorması gerekiyor" dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi