Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Toplu İş Sözleşmesi ve 60 günlük grev süreci ile ilgili olarak Ankara’da temas ve ziyaretlerini sürdürüyor.

Tam kadro Ankara’da görüşmeler yapan GMİS Yönetim Kurulu Üyeleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile birlikte Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş’ı ayrı ayrı ziyaret ederek maden işçisinin hak mücadelesi ile ilgili bilgi verip, görüş alışverişinde bulundu.

Konuyla ilgili olarak Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Çakmak’ın sorularını yanıtlayan GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, “ Genel Başkanımız ve tüm yönetim kurulu üyelerimizle birlikte tam kadro Ankara’dayız. Sayın Çalışma Bakanımız ve Zonguldak milletvekillerimizle birlikte kongrelerini tamamlamış olan sendikalarımızı da ziyaret edip, maden işçisinin hak-hukuk mücadelesini anlatıyoruz.

Hiç kuşku duyulmasın, maden işçisi asla mağdur olmayacaktır. Ücret zammı enflasyon rakamlarının altında olmayacak, ülkemizin koşulları da dikkate alınarak işçilerimizin lehine en iyi toplu sözleşme imzalanacaktır.

Bizim mücadelemiz hak mücadelesi, ekmek mücadelesidir. Dünyanın en ağır işini yapan ve en helal ekmeğini kazanan maden işçilerimiz, hak ettiği ücret zammı ve sosyal haklara sahip olacaktır” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi