Zonguldak TSO’da Maden makineleri üreticileri ve Rödevanslı saha işletmeleri için Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (URGE) toplantısı düzenlendi.


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda Maden Makineleri Üreticileri için hazırlanması düşünülen Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (URGE) projesi için açılış toplantısı düzenlendi. ZTSO Hizmet Binasındaki Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Zonguldak Odaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, MAKZON ve Rödovanslı sahalar temsilcileri katılım sağladılar. 
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, toplantının açılış konuşmasında,” İlimizde dağınık bir şekilde üretim yapan Maden Makineleri Üreticilerini Kümelenme mantığı içerisinde bir araya getirerek, İlimizdeki maden makineciliği potansiyelinin önünü açmak, yeni girişimcilere imkân sağlamak, İlimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda şehrin gelişimine katkı sağlamak ve zayıf olan İhracat ayağını güçlendirmek adına Ekonomi Bakanlığının açmış olduğu URGE programına proje hazırlama kararı aldık. URGE Projesinin ilk ayağı olan ihtiyaç analizi kısmı için çalışmalara başlıyoruz ”dedi. 
Ardından URGE Tanıtım Toplantı sunumunu yapmak üzere Zonguldak Odaları Akademik Danışmanı Doç.Dr. Ferdi Kesikoğlu’nun anlatımları ile toplantı devam etti.

TOBB GENÇ VE KADIN GİRİŞİMCİLER KURULLARI TARAFINDAN ONLİNE EĞİTİMLER VERİLECEK
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Covid-19 Pandemisi nedeni ile üyeler için hazırlanan eğitim takvimlerinin uygulanamadığını, bu süreçte üyelerin online
eğitimlerinden yararlanabileceğini söyledi. Konu hakkında açıklama yapan ZTSO Başkanı Metin Demir, ”Herkesin bildiği üzere Covid-19 salgını nedeniyle dünya olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu dönemde sene başında planladığımız eğitim takvimimiz işleyemiyor. Bu süreçte zamanın etkin ve faydalı kullanımı sağlamak amacıyla, üyelerimizi daha önce Ticaret Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Sanal Ticaret Akademisi'ne e-devlet üzerinden girerek belirlenen eğitimleri almaya davet etmiştik. Bir başka eğitim serisi de, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından başlatıldı. Girişimci ve girişimci adayları için online olarak düzenlenecek ve E-Ticaret Giriş, Alacak Sigortası-Ticarette Genel Kavramlar, Arabuluculuk ve Tahkim, Girişimcilik Sohbetlere Ticaret Sitesi Kurmak, Sosyal Medya Kullanımı, E-İhracat, Dijital Dönüşüm ve İnsan ve Girişimcilik Sohbetleri başlıklarında olacak eğitim ve seminerlere giriş için detaylı bilgi için https://webinar.tobb.org.tr adresinden alınabilir” dedi.

EĞİTİMLER
16.06.2020 Salı Saat 14:00 E-Ticaret Giriş
17.06.2020 Çarşamba Saat 14:00 Alacak Sigortası
23.06.2020 Salı Saat 14:00 E-Ticarette Genel Kavramlar
24.06.2020 Çarşamba Saat 14:00 Arabuluculuk ve Tahkim
25.06.2020 Perşembe Saat 14:00 Girişimcilik Sohbetleri
30.06.2020 Salı Saat 14:00 E-Ticaret Sitesi Kurmak
01.07.2020 Çarşamba Saat 14:00 Sosyal Medya Kullanımı
07.07.2020 Salı Saat 14:00 E-İhracat
08.07.2020 Çarşamba Saat 14:00 Dijital Dönüşüm ve İnsan
09.07.2020 Perşembe Saat 14:00 Girişimcilik Sohbetleri.

Editör: Haber Merkezi