TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanlığı 46. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyor. Genel Kurul da mevcut başkan Erdoğan Kaymakçı, 11. Dönem Şube Başkanlığı’na aday oldu. İki gün sürecek Genel Kurulda birinci gün konuşmalar, faaliyet ve mali raporların okunması ve listelerin belirlenmesi görüşüldü.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali’nde gerçekleştirilen genel kurula; TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Genel Başkanı Ayhan Yüksel,  CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Birhan Şahin, ADD Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila ve oda üyeleri katıldı.   

Divan Başkanlığı’na Kemal Reşit Kutlu’nun seçilmesinin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.


KAYMAKÇI: “ÜRETİM 1 MİLYONUN ALTINA İNMİŞ, ÖZELLEŞTİRME İŞ KAZALARINI ARTTIRMIŞTIR”

46.Genel Kurulunun açılış konuşmasını yapan Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, şunları söyledi: Erdoğan Kaymakçı; "Dün akşam deprem gerçeğini bir kez daha yaşadık. Deprem öldürmez bina öldürür diye bir söz var. Malatya ve Elazığda meydana gelen depremde şu an 20 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında olan kişilerinde olduğunu biliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. 
İnsan hakları ihlallerine karşı olan, örgütsel bagımsızlıgı her şekilde koruyan, emekten ve haklıdan yana, ırkçılığın karşısında olan bir mesleki demokratik örgütün üyesi olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirerek sözlerime başlamak istiyor, hoşgeldiniz diyorum. TMMOB kuruluş tarihinden bu yana yaşamın her noktasında mücadele etti ve mücadele etmeye de devam ediyor. Bizlerden emeklerini esirgemeyen tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Madencilikten tarıma, sağlıktan eğitime her alandaki özelleştirme 1980 döneminden bu yana bize ciddi zararlar vermiştir. Özellestirme sonucunda dışa bağımlılık artmış, iş kazaları artmıştır. Insanlar özelleştirmenin sonuçlarını bizzat yaşayarak görmekte ve bu yüzden karşı çıkmaktadır. Odamızın ihtiyaçları ve talepleri göz ardı edilmektedir. 
Fazla mesaiye ve düşük ücretlere tabi tutulan meslektaşlarımızın hakları hiçe sayılmaktadır. Kamu çalışanları arasında meslektaşlarımız haplarından yoksundur. Eşit ise eşit ücret tanınmamaktadır. 
Bu durum özlük haklarında önemli kayıplara neden olmaktadır. Madencilik deyince aklımıza Zonguldak geliyor. Ancak son günlerde zor durumlar yaşıyoruz. Üretim 1 milyonun altına inmiş, mekanizasyona gidilmek için ciddi çabalar sarf edilmektedir.”


“İNSANLAR BORÇ YÜZÜNDEN İNTİHAR EDİYORSA, O CİNAYETTİR”

TMMOB Genel Başkanı Ayhan Yüksel’de yaptığı konuşmasında; “İlk olarak depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. 
Ülkemiz çok önemli dönemlerden geçmektedir. Seçme ve seçilme hakkı ve demokrasi ayaklar altına alınmıştır. Ancak toplumun tüm kesimi umutlarımızı yeniden yeşertmiştir. Son yıllarda sürekli olarak seçime gidiyoruz.
İktidar seçimlerle uğraşmaktan ülkenin sorunlarını görmemektedir. Insanlar borç yüzünden intihar ediyorsa bu intihar değil cinayettir. Odamız mesleği ve meslektaşlarının yanında projeler üretmiş, yaşanan sorunlara uygun çözümler bulmuştur. Odamız her alamda verdiği mücadeleyi hukuk alanında vermiştir” dedi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi