GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in Şehit maden çocuktan kamuda istihdamı ile ilgili sözlerinin sendika olarak takipçisiyiz" dedi.
Maden Şehitleri Derneği Başkan Çetin Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri Genel Maden İşçileri Sendikası'na teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Zonguldak ziyaretinde, maden şehidi ailelerinin kamuda istihdamı konusunda yapılacak düzenlemeye ilişkin açıklamaya maden şehidi aileleri arasında sevinçle karşılandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası ziyaretinde maden şehidi ailelerinin istihdamı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Maden şehidi ailelerinin kamuda istihdamı konusunda yeni bir düzenleme yapıyoruz. Tarih sınırlamasını kaldırarak genel bir düzenleme yapacağız" demişti. Yapılan bu açıklama sonrası Maden Şehitleri Derneği Başkan Çetin Yiğit, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e teşekkür etmişti. Ve Maden Şehitleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri son olarak Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil'e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette Maden Şehitleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil'e çiçek takdim etti.Ziyarette GMİS genel merkez yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Maden Şehitleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit Bakan Bilgin'in Şehit madencilerin çocukların işe alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamadan çok memnun kaldıklarını ve verilen bu sözüm bir an önce yerine getirilmesini sabırsızlıkla beklediklerini söyleyereki ve GMİS'e teşekkür etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil'de Şehit madenci çocuklarının istihkamını önemsediklerini ve bakan Bilgin'in yaptığı bu açıklamanın takipçisi olduklarını ifade etti 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi