Zonguldak Kent Konseyi öncülüğünde 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında, Türkiye'de ve Dünyada ilk kez olarak tamamı madencilerden oluşan madenciler korosunca muhteşem bir konser sunuldu. Konser öncesinde açıklama yapan Zonguldak Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Derya Akbıyık, katılanlara hoş geldin diyerek, “Ülkemizde ve dünyada bir ilki başardığımız için çok mutluyuz” dedi. BEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen konseri Vali Erdoğan Bektaş, BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı, TTK yöneticileri, sendikacılar ve sanat severler izledi. Alkışlayarak destek verdiler. Madenci korosu seslendirdiği eserlerdeki izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar. 

İPEK ACAR’DA KONSERİ İZLEDİ

Merhum sanatçı Kayahan’ın eşi ve şu anda ise Madenci korosu şefi Mustafa Kömürcü’nün oğlu Alper Kömürcü ile evli olan İpek Acar’da konseri izleyenler arasındaydı.İpek Acar konser sonunda yaptığı açıklamada, konseri çok beğendiğini belirterek, “Allah tüm madencileri korusun” dedi.

KONSER AYAKTA ALKIŞLANDI

Konserin bitimiyle birlikte izleyiciler ayağa kalkarak uzun süre alkışladılar.Konser bitiminde  Kent konseyi Yürütme kurulu Başkanı Melahat Çöğendez konuşma yapmasını ardından sırasıyla Vali Erdoğan Bektaş, BEÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, TTK Genel müdür Vekili Ercan Gebeş, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İl Mili Eğitim Müdürü Murat Kapucu ve davetliler tarafından madenci korosu üyelerine teşekkür belgesi verdiler.

VALİ BEKTAŞ: ZONGULDAK HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ TANIMAYA VE ANLAMAYA BAŞLIYORUM

Vali Erdoğan Bektaş konser sonunda yaptığı konuşmada 4 Aralık Dünya madenciler gününü kutlayarak, “Doğrusu aramızda en yeni Zonguldaklı benim. 4 Aralık Dünya madenciler gününde burada bulunmaktan mutluyum. Madencilik dünyanın en eski mesleklerinden ve en zor mesleklerinden birisidir. Doğrusu buraya kimse eğlenmeye gelmedi ama bu kadar hüzünleneceğimi de tahmin etmiyordum. Zonguldak her geçen gün daha iyi tanımaya ve anlamaya başlıyorum.Ben şehit madencilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çok yoğun duygular içersindeyim ya bu gece yazıyı herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten konser muhteşem” şeklinde konuştu.

REKTÖR ÇUFALI ÇOK DUYGULANDI

BEÜ rektörü Mustafa Çufalı ise, basanı kısa zaman öncesinde kaybettiğini ve kendisinin de bir madenci çocuğu olduğunu belirterek, madenci korosuna teşekkür ettiğini söyledi.Teşekkür belgesi verilmesi sonrasında ise Vali Bektaş ve protokol üyeleri, madenci korosu üyeleriyle birlikte toplu resim çektirdiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi