Zonguldak’ta maden işçilerinden oluşan Madenci Korosu, Ankara’da Nazım Hükmet Kongre Salonun da konser verdi.

MADENCİ KORUSUNUN ANKARA ÇIKARTMASI  

Zonguldak Kent Konseyi, Genel Maden İşçileri Sendikası ( GMİS) , Türkiye Taşkömürü Kurumu ( TTK)l Ankara Zonguldaklılar Derneği’nin girişimleriyle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere;   TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Türk -İş Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Saadet Oruç, TTK genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil,  Ceza ve teklif evi genel müdürü Yakup Moğul, Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, TTK genel Müdür yardımcısı Ercan Gebeş, İl Emniyet Müdür yardımcısı Gülsüm Uğur,  AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, TTK Kozlu müessese müdür yardımcısı ve Enerji Bir Sen başkanı Sedat Güngör,  GMİS Genel Başkan yardımcısı İsa Mutlu, Volkan Yıldız, Tayfun Demir , Hüseyin Kolçak, İl genel meclis üyesi Adnan Tıska,  Çaycumalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Beycuma  ve Karaman yaşatma derneği başkanı Hasan Yaman, İl Sosyal hizmetler il müdürü Veli  Köktürk, GMİS önceki dönem Genel Başkanı Ahmet Demirci, Ak Parti kadın kolları başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, sivil geçmiş dönem görev yapan TTK genel müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Zonguldaklı katıldı.

Program açılış konuşmaları, saygı duruşu, İstiklal marşı okunması ile başladı.

Özbek ’’ Güçlü lobi, güçlü Zonguldak’’

Ankara Zonguldaklılar derneği başkanı Nuri Özbek’in konuşmasında derneğin faaliyetlerinden bahsederek, bugün burada madenciler korusuna  ev sahipliği yapıyoruz, madenciler korusunu n hayata geçmesini sağlayan Zonguldak Kent Konseyine, katkı veren TTK ve GMİS’ e teşekkür ediyoruz. Zonguldak’ın artık çok güçlü lobisi olmalı. Bunun için potansiyelimiz var ve ilimizin tanıtımı adına elimizden geleni yapmalıyız .dedi.

Atalay ’’Bugün Evimdeyim’’

Ayrıca gecede Türkiye’ nin en büyük işçi lideri Türk İş, genel başkanı Ergün Atalay’ da bir selamlama konuşması yaptı.

Atalay, bugün burada madenciler ile bir aradayız. Ben kendimi evimde hissediyorum. Adapazarı’ lıyım  ve ikinci olarak ‘da Zonguldak’ lıyım. Türk İş, genel kurulu seçimi bitti, hemen buraya geldik, sizlerle beraber olduk, madencilerimiz benim için çok önemlidir ve değerlidir,  her seçimden sonra Zonguldak’a ilk olarak gelirim, bu seferde geleceğim, herkese selamlarımızı iletiyorum. dedi.

Program daha sonra dokuz  dakikalık TTK’ yı anlatan ve geçmiş maden tarihimizin dünü ve bugünü görsel olarak anlatan slayt gösterisi ile devam etti.

Madencilerden Muhteşem Konser.

Konserde madenci kıyafetleri ile sahneye çıkan koro iki saat süresince unutulmaz bir performans sergiledi. Başkentte unutulmaz bir gece yaşatan Madenci Korosu’na program sonunda çiçek takdim edildi. Nazım  Hikmet Kongre salonunda aynı gece Karabüklüler gecesinin de olması, Zonguldak ve Karabüklü isimlerin de bir araya gelmesine vesile oldu.    

Zonguldak Kent Konseyinin ilk defa il dışında düzenlediği , sadece madencilerden oluşan, madenciler korosunun seslendirdiği  konserde, Vali Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve CHP Zonguldak milletvekillerinin yer almayışı, katılımda bulunmaması,  çok önemle dikkat çekti. Zonguldak Madenci Korusu bundan sonra ki  konserler için İstanbul’ dan davet aldığı ifade edildi. Madenci korosunun Türkiye’nin çeşitli illerinde konserler  vereceği de belirtildi. Zonguldak Kent Konseyinin projesi olarak hayata geçen ve ilklerin olduğu bu örnek çalışma, diğer iller içinde illerin genel durumlarına göre emsal  teşkil edeceği  vurgulandı.

Madenciler korusu konseri sonrası program toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.


Editör: Haber Merkezi