Mehmet Ali Kara'dan eleştirilere kapak sözler..

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Mehmet Ali Kara, Memur-Sen'i  eleştirenlere sert cevap verdi.


Mehmet Ali Kara, her yetki döneminde kendisine sendikacı diyen bazı insanların basın huzuruna çıkıp yenilginin üzerlerinde oluşturduğu hazımsızlığı dağıtmak, yapılan iyi işleri perdelemek ve içi insan yüklü, içi değer yüklü, içi çalışanın alın teri yüklü sayıları kamufle etmek için birtakım açıklamalar yaptıklatını belirterek şunları ifade etti:


TÜM MAZLUMUN UMUDU OLAN BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ OLARAK BIRAKIN DA AZICIK GURURLANALIM. MAHALLE VE SEMTİMİZDE BİZİ BİLEN BİLİR

"Kamuoyunun malumu olduğu üzere her yetki döneminde kendisine sendikacı diyen bazı insanlar basın huzuruna çıkıp yenilginin üzerlerinde oluşturduğu hazımsızlığı dağıtmak, yapılan iyi işleri perdelemek ve içi insan yüklü, içi değer yüklü, içi çalışanın alın teri yüklü sayıları kamufle etmek için birtakım açıklamalar yaparlar. Aslında bu bilindik tablo bizi yadırgatmamakta, karşılık vermeye tenezzül lüzumu hissettirmemektedir. Ancak sendikacılık literatürü yerine nasipsizlik yaşadıkları kelime ve kavramlarla Memur-Sen'in değer odaklı sendikacılığına laf etmeleri, Memur-Sen'in sadece Türk sendikacılığına değil dünya sendikacılığına hediye ettiği mefhumları muhteviyatını bile anlamadan kullanmaları bize bu açıklamayı yapma lüzumunu doğurmuştur.

Bu millet, Memur-Sen eliyle kamu çalışanına ve milletimize hediye ettiği pek çok kazanımı unutmayacağı gibi beşli çeteleri, yıllardır yetkili konfederasyon olarak hiç bir girişimde bulunulmayan milletimizin değerlerini itibarsızlaştırma eylemlerini de unutmayacaktır. Sözüm ona bir taraftan devletin kurumlarına karşı çatışıp bizzat devletin siyaset ve bürokratlarınca sendikalarına üye yapılan geçmişlerini, diğer taraftan milletin değerlerini yok sayarak,  emekçinin alın teri ve haklarının mücadelesi  konusunda cümle kuramama yeteneğinden mahrum şimdilerini iyi tahlil etmedikçe kamu çalışanlarımız kendilerine  teveccüh etmeyecektir. Memur-Sen'e söz söyleyerek, onunla ilgili hayali unsurlar üreterek bir yere kadar prim yapılır, ancak ötesine geçmeniz gerekiyor. Bunun için size tavsiyemiz, çalışanların yanında yer almanız, onların dertlerini dinlemeniz ve duruş sendikacılığı yapmanızdır. Tavsiyemiz millete ait kavramları mahalle ve semt isimleriyle kullanmayı bırakmanızdır. Vefayı semt ismi zannedenlerle sizin tavrınız arasında hiçbir fark yoktur.

Manipülasyon için her konuda karalama yapmak, bunu alışkanlık ve  ilgili ilgisiz her kuruma karşı üslup haline getirmek sendikacılık marifeti değildir. 28 Şubat dönemi hükümetinde bakanlık yapanların makam arabalarının bagajlarında üye formu taşıtan bu yapı, bu dönemde de sendika dışı etki ve alanlardan destek almaya çalışmaktadır. Bu yapı, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı karanlık gecede, gün ağarıncaya kadar demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkan hiçbir mesaj vermemiştir. Bu yapı toplu sözleşme masasında ve  hakem heyetinde de yerini şaşırmış bir yapıdır. Haysiyet mi istiyorsunuz. Mazlum coğrafyalara gönderdiğimiz tırlara bakın. Açtığımız davalara, basın açıklamalarımıza ve eylemlerimize bakın. Ha bir de fotoğraf albümlerinize bakın. Kimlerle fotoğraf çektirmişsisiniz, gülümseyen yüzlerinize bakın.

Memur-Sen sendikacılığının garibe ve mazluma yetişme hassasiyeti, kamu işçisiyle ilgili söylem ve eylem üretme ve çatır çatır kazanımlar elde etme başarısı bizimdir. Haysiyet ve hakkaniyet noktasında bir şeyler öğrenmek istiyorsanız bizi takip etmeye devam edin. Gurur mevzuna gelince gurur yapmadan söyleyeyim: Zonguldak'ın ve Türkiye'nin en büyük konfederasyonu, Türk ve dünya coğrafyasının ve tüm mazlumların umudu olan bir sivil toplum örgütü olarak bırakın da azıcık gururlanalım. Mahalle ve semtimizde bizi bilen bilir"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi