Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, basın toplantısı yaptı.

Başkan Bahar, eski başkan Alaattin Toros’un avukatı Mert Öztürkoğlu’nun açtığı dava sonrasında alınan karara itiraz edeceğini ifade etti.

Zonguldak şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası Başkanı  Osman Bahar, açıklamasında şunları söyledi;

"38'inci Olağan Genel Kurulumuzu yapmıştık. Seçimin yapılabilmesi için 205 kişinin katılması gerekiyor. 927 kişi seçime katılmış, 922 kişinin oyu geçerli. O gün, o salonda hiç bir şaibe yapılmadı. Bizi mahkemeye veren arkadaş mahkemeye eksik bilgi vermiştir. Oyların eksik olduğunu göstermiştir. Biz bu karara itiraz ediyoruz. Bizi şikayet eden arkadaş 2,5 sene burada görev yaptı. Bu arkadaş, odayı 5,5 trilyon dolandırdı. Karısı da bankayı dolandırdı, 2,5 sene hapiste yattı. Bu nasıl bir şahsiyet, odanın bir yerine yapışmış bir şahsiyet.

Şimdi olan genel kurulumuz da siz basın mensupları olarak da oradaydınız ve sonuna kadar takip ettiniz. Orada olan biten her şeyi gördünüz.Şimdi 5362 sayılı yasa şunu öngörüyor seçilme ilk haftasından değil de bir önceki haftada yapılır buna göre yönetim kurulu 9 denetim kurulu ise 3 kişidir. 1 sayısı 160 eder 165 x 1 x 60 eder. 61 ile beraber bir seçimi açmış bulunduk.Çoğunluk 205 kişiyle beraber gelen seçmenin salona davet edilir Yani bu demek oluyor ki çoğunluk sağlanmıştır 205 kişiyle beraber velilerimiz gelmese bile 205 ile yapılır.Ama 927 kişi seçime katıldı 922 kişi geçerli oy kullandı 5 ise geçersiz sayıldı.205 kişileri davet edilmesi ile ilgili bakanlık temsilcisinin buradaki tutanağı elimizdedir seçime başlanabilir diye bakanlık temsilcisi bu tutanakları imza attı. 5 te  seçim sonuçları ve Saat beşe kadar da gelen 927 esnafımız oy kullanmıştır.burada Sayın mahkemeye Bizim kanaatimizce sadece 205 tane oyun kullanıldığını, 927 tane oyun kullanıldını göstermemiştir.Biz de Sayın mahkememizin 927 tane oyun yüksek seçim kurulu'ndan alınabileceğini bakanlık temsilcilerine den alınabileceğini,Tabii ki odadan alınıp alınmaması etik olur mu bilmiyorum ama odadan da istenirse verilebilirdi.Yani o gün o salonda hiçbir şeyin olmadığını sizlerin de takip ettiği süre içerisinde görülmüştür ki böyle bir şey asla tevessül etmeyiz.Çünkü bu adam burada bir de suç duyurusu yapan eksik evrak mahkemeyi yanıltanadam geçmişte üç dönemdir bizim karşımıza çıkan Arkadaş bana göre mahkemeye eksik bilgilendirilmiştir. Bu 927 kullanılan oyun mahkemeye göstermemiştir. Burada da gösterilmediğini ben sıkıntı olarak görüyorum. Tutanaklarla hepsi mevcuttur.
İtirazımızı avukatımız da beraber yapacağız, mahkememiz bunu nasıl değerlendirir bilemiyoruz, biz bu konuyu federasyonumuzada bildirdik. 
Şimdi bu bizi şikayet eden arkadaşımız belki bugüne kadar kimsenin özel yaşamı ile ilgili şu ana kadar bir şey konuşmadım ama demek oluyor ki konuşmak gerekiyormuş.Bu arkadaş burada iki buçuk yıl bir görev yaptı hatta 23 ay görev yaptı ve bu 23 aylık görev süresinde odamızın şirketini ve odamızı 5 buçuk trilyon lira dolandıran iki buçuk yıl cezaevinde yatan hanımı bankayı dolandırıp iki buçuk yıl belki bunlar hoş değil ama söylemek zorunda kaldım iki buçuk senede hanımı da cezaevinde yapmıştır ve bu arkadaşınız yanındaki 45 arkadaşımızı da 6'şar ve 7'şer yıl ceza alır mıştır ve kendisi de 18 sene ceza almıştır. 6 seneden beri de temiz de bekliyor. Ben de bu zamana kadar 6 sene bir dosyanın temizdir beklediğini görmedim.
Ama halen daha  nasıl bir karakter ki bu odadan ne kadar bir menfaatten mi hala bekliyorsa belki cezası gelene kadar da bu odadan neler elde edebilirim nasıl bu odayı soyabilirim diye düşüncesiyle Beraber odanın bir tarafına yapışmış böyle devam ediyor böyle gidip mahkememiz de bu tür işlerle meşgul ediyor böyle bir durumla karşı karşıyayız.

Gazetecilerin savunma istendi mi sorusunu yanıtlayan Osman Bahar hayır savunma istenmedi mahkeme anlaşılır ki evrak üzerinde karar vermiş. Bu kararın hiçbir duruşması olmadı tek bir karar var evrak üstünde Yani bir mahkeme olmuş olsa biz evraklarımızı Sayın mahkemeye sulardık. Bizden savunma istenmedi. Bizden bu belgeleri Sayın mahkemeye sunardık ki o zaman bir fikir oluşacağına emindim.Yani bizden hiçbir savunma istenmedi ve biz hiç mahkemeye gitmedik.”dedi.
(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi