Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, "Gönlümüzden geçen; şehre önemli bir değer katacak bir vizyon katacak projenin biran önce başlaması, bu zor projenin şehrin sakinleri, amacına uygun şekilde, anlatıldığı şekilde, nitelikli bir şekilde ortaya çıkması, ete-kemiğe bürünmesi ve Zonguldak’a değer katmasıdır"dedi

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun'u Zonguldak Maden Makinaları Küçük Sanayi Sitesi (Makzon) Yapı Kooperatifi Başkanı Caner Uzun, ZESOB Genel Müdürü, Makzon Yönetim Kurulu Üyesi Soner Aksakal, ZESOB Eğitim Müdürü, Makzon Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Düztaş'ı ziyaret etti.

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun bu ziyarette önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin belediye meclis toplantısı ve belediye çalışmaları ilgili sorularını cevaplandırdı.

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, “Zonguldak Belediye Meclisi’nde; Zonguldak Valiliği tarafından Asma Mahallesi Çınartepe mevkiinde ‘Küçük Sanayi Sitesi’ yapılması için imar değişikliği planıyla ilgili itirazları görüştük. Oy çokluğuyla itirazlar reddedildi. Böylece; O bölgede yapılması planlanan ve Zonguldak’ın hem sosyal, hem ekonomik, hem de kültürel hayatına önemli katkılar sağlayacak aynı zamanda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (ZBEÜ) kazanacağı TEKNOPARK binası ki, içerisinde Teknoloji Geliştirme Merkezi olan nitelikli bir binanın yapılmasıyla ilgili sürecinde önü açılmış oldu. Ancak itirazlar devam ediyor. Bunların bazıları; Sayın Turgut Aydın, Ozan Demirtaş ve Atınç Kayınova tarafından yargıya taşınmış kısımları da var. Yargıdan nasıl bir karar gelir? Bunları bilemeyiz. Kendimizi yargının yerine koyabilecek bir konumda tabi ki değiliz. Ama gönlümüzden geçen; şehre önemli bir değer katacak bir vizyon katacak projenin biran önce başlaması, bu zor projenin şehrin sakinleri, amacına uygun şekilde, anlatıldığı şekilde, nitelikli bir şekilde ortaya çıkması, ete-kemiğe bürünmesi ve Zonguldak’a değer katmasıdır.
AK Parti grubu olarak; Zonguldak Belediye Meclisi’nde bu özellikleri dikkate alarak, kanun ve esaslar çerçevesinde komisyondaki arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yaparak, kendi kanaatleri doğrultusunda bizlere sunduğu bilgiler doğrultusunda, MHP grubundaki arkadaşlarımızın da desteğiyle oy çokluğuyla itirazların reddine, dolayısıyla da imar plan değişikliğinin onaylanmasına karar vermiş olduk. Süreç kendi mezrasında devam edecek. 

CHP'NiN İTİRAZLARI

CHP'nin projeye itirazı değerlendiren Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, "Biz bu konuda ne söylersek aslında çok doğru değil. Netice itibariyle ilk önce sayfalar dolusu itirazlarla başlayan, nihayetinde beş maddeye kadar inen itirazlar söz konusu. Siz illa bu proje hayata geçmemesi için bir yerlerden belki bir şey yakalanır diye sürekli ortaya bir madde koyabilirsiniz, denkte gelebilir. Mecliste de söyledim. Bazen kanun ve yönetmelikler devam eden bir yatırımın, bu bir sosyal proje veya yatırım projesi de olabilir, farklı bir projede olabilir. Kanun ve yönetmelikler bazen o projenin ilerlemesinde bir engel oluşturabilir. Yine o engeli aşması gereken, yine kanun ve yönetmelikler çerçevesinde esaslara uyumlu şekilde farklı çalışmalarla beraber yine aynı kişiler, aynı insanlar; Şimdi CHP Grubu, Turgut Aydın bu projenin hayata geçmesi için mi çaba sarf ediyor, yoksa geçmemesi için ‘ne yapabilirim’ noktasında ortaya türlü gerekçeleri dile getiriyor. Ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Çünkü bunun siyasi bir polemik olması projesi değersizleştirir. Projenin bu yönüyle tartışılmasının ne projeye, ne de Zonguldak’a faydası var. Özü itibariyle Turgut Aydın tecrübeli bir bürokrat tecrübesi olan, Makine Mühendisi olarak Zonguldak Belediye Meclisi’nde de tecrübeli. Kendisinin ortaya koyduğu itirazları ben yine yapıcı ve iyi niyetli olarak değerlendirmek istiyorum. Şayet projenin hayata geçmesinde bir sorun çıkarsa, Zonguldaklı olarak üzülürüm. Bu proje kolay bir proje değil. Esas mesele bunu hayata geçirmek. Engellemek veya projenin yürümemesi zaten çok kolay. Ama esas mesele bir şehrin bir bütün halinde bunu sahiplenerek hayata geçirmesidir. Eğer bunu planlandığı şekilde yapabilirsek gerçekten Zonguldak önemli bir değer kazanmış olacak. Hem sosyal hayatın, hem kültürel hayatın, hem de ekonomik hayatın buradan beslenebileceğini düşünüyorum” dedi.

SİYASİ HİÇ BİR HEDEFİM YOK

Zonguldak Belediye başkan vekili Murat Uzun, siyasi olarak bir hedefimiz var mı sorusuna ise, "Benim hiçbir siyasi hedefim yok. Bir iş insanım ve çok yoğunum normalde siyaset ayıracak vaktim bile yok. Ancak Zonguldak hizmet etmek adına yıllarca birlikte kızılay'da görev yaptığım sayın Ömer Selim alan a destek vermek amacıyla siyasete girdim bundan sonra hiçbir şekilde siyasi bir hedefim asla yoktur" ifadesini kullandı

(Haber-Ercan Demir)  

Editör: Haber Merkezi