Zonguldak Belediye Meclisi'nin 2022 Ocak ayı 1. Birleşimi Başkan Vekili Murat Uzun başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Ocak ayı birinci birleşimi , meclis başkan vekili Murat Uzun başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, 2021 Şubat ayında meclisten geçen MAKZON Projesi’ne karşı Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri ve tüzel kişiler tarafından yapılan itirazlar görüşüldü.

Mecliste İmar ve Şehircilik Md.lüğünün 24.11.2021 tarihli ve 27079 sayılı, Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlanmasına yönelik, Zonguldak Belediye Meclisinin 06.09.2021 gün ve 96 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 uygulama planı ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın Atınç Kayinova, Ozan Demirtaş, Av Meral Çolak ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan itirazlar meclis İmar ve Bayındırlık Komisyonunda red edilirken, reddedilen komisyon kararları mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Yapılan itirazların hepsi red edilirken Meclis Başkanı Murat Uzun yaptığı konuşmada: “Zonguldak’ın ekonomik ve sosyal kültür hayatına katkı sağlayacak, bu merkezinin içinde tüm Zonguldak’taki sanat icra eden insanlarımızın çalışabileceği, arka tarafta yazılımların yapılacağı bir proje olacak. İnsanlar bir sanayi alanı değil bir yaşam merkezine geldiğini hissedecek, daha da önemlisi Üzülmez Kültür Vadisi projesinin içini dolduracağı bir projeyi burada oylayacağız. Zonguldak Valiliği, BEÜ, TTK Genel Müdürlüğü, ZTSO, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın bir araya gelerek bir vizyon projesi olduğunu düşünüyoruz. Yeter ki, siz özür dilemek zorunda kalmayın, bazen yasa ve yönetmelikler ayağınıza takılan taş olabiliyor. Öncelikle bu maddeyle ilgili yeterince müzakere yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

Mecliste CHP grubu adına konuşan Turgut Aydın ile AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Selçuk ve Başkan Vekili Murat Uzun arasında sert tartışmalar yaşandı. 

CHP’li Meclis Üyesi Turgut Aydın, projenin uygulanacağı yerde maden ruhsatı ve usul hatası olduğunun altını çizerek, ‘yasalara kanunlara uygun değil, mahkeme bu sorunu çözecek’ ifadelerini kullandı.

Meclis Başkan Vekili Murat Uzun'da yaptığı konuşmada Turgut Aydın’a cevaben, ‘proje mutlaka hayata geçecek tip proje istemesenizde. Bu proje Zonguldak için çok önemli’ dedi. 

Mecliste 9 itiraz maddesi AK Parti'nin ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin oy çokluğu ile birlikte geçti. Cumhuriyet Halk partililer red oyu verdi. Makzon Projesi Zonguldak Belediye Meclisi'nden geçmiş oldu.

Haber-Ercan Demir)  

Editör: Haber Merkezi