Zonguldak Belediye Meclisi 3. Birleşimi gerçekleştirildi Belediye Başkanı Selim Alan Başkanlığı'nda gerçekleştirilen meclis toplantısında merakla beklenen MAKZON projesi Eylül ayı meclis toplantısına ertelendi.
AK Parti Meclis Üyesi Selim Aksoy Dernek Başkanı Murat Uzun Eylül'de yapılacak olan mecliste CHP destek vermesini talep ederken CHP Meclis Üyeleri Turgut Aydın projeye karşı ancak yerine karşına belirterek destek vermeyeceklerini ifade ettik.

Zonguldak Belediye Meclisi'nin 3. Birleşimi gerçekleştirildi. 

Mecliste belediye taksi dolmuş servis yönetimindeki değişiklik yapılabilmesi talebi hakkındaki trafik komisyonu oy birliği ile kabul edildi.

Belediye taksi dolmuş servis yönetmeliği hükümleri uygulama etkisinin işletme müdürüne devri'nin sağlanması ve bu yönde ilgili yönetmelikte yeni düzenlemenin yapılabilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

İncivez Mahallesi'nde yeni taksi durağı açılması çalışacak araçların gerekli şartların ve bununla ilgili uygulanacak bedellerinin belirlenmesi hakkındaki trafik komisyonu raporu ve plan bütçe komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Belediyenin 2019 yılı mali gelir ve gider kesin hesap cetvelleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste yeni mağazacılık anonim şirketinin katı atık taşıma bertaraf bedelleri ile ilgili üç maddesi görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni koronavirüs salgını ekonomik ve sosyal hayatı etkilerinin azaltılması hakkındaki kanun ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun bazı maddeleri ile ilgili olarak ilgilendiren tahakkuk ve tahsilat konularında gerekli meclis kararını alınabilmesi konusunda Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Maddi hakkında Atınç Kayınova ve Bünyamin Babaiban değerlendirme yaptılar.

Kent içi toplu taşımacılık faaliyetini yürüten işletmeci firma atılı insan kaynakları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin gelir desteği ve tarife ücretlerine zam yapılması talebi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Zonguldak Merkez Liman bölgesinde Sahil Şeridi'nin düzenlemesi projesi kapsamında taşımaz iptali talebi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Zonguldak Belediyesi sınırları içerisindeki yollarda Akmercan Batıkar Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirket'i tarafından yatırım programı kapsamında doğalgaz dağıtım projesi ile ilgili olarak gerçekleştirilecek polietilen ve çelik boru döşeme işleri ve bunlar için yapılan inşaat işleri sırasında meydana gelen tacı batılılara ait masraf birim fiyatlarının belirlenmesi hakkındaki plan bütçe komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclisi Murat Uzun tarafından verilen Zomber inşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin bedelsiz olarak Zonguldak birisini devri talebi hakkındaki plan bütçe komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Madde hakkında söz alan AK Parti adına bünyamin Baba inan ve CHP adına Atılmış Kayınova Murat Uzun'a teşekkür ettiler. Murat Uzun'da bu maddeye görüşülürken oylamaya katılmayarak kenarda bekledi.

Sahil Projesi çalışmalar sebebiyle Maden Mühendisleri Cemiyeti önü Maden Müzesi girişi ne kadar olan adliye önündeki belediyece işletilmekte olan açık otoparkın, taksisinin kaldırılması hakkındaki plan bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi

Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan çevre kirliliği giderilmesi için kullanım amacı çöp toplama aracı ve yol süpürme aracı olmak üzere toplam 750 bin lira şartlı nakdi yardım alınması hakkındaki plan bütçe komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

CHP adına Atınç Kayınova daha fazla destek olunması gerektiğini belirterek bu desteği sevinçle karşıladıklarını ifade ederken AK Parti adına bünyamin Baba İnan da Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a belediyeye olan katkısı nedenle teşekkür ettiğini ifade etti.

Aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çevre kirliliğin giderilmesi için kullanım amacı çöp konteynerı olmak üzere toplam 450 bin lira şartlı nakdi yardım alınması hakkındaki plan ve bütçe komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Madde hakkında söz alan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Zonguldak'ta 1000 çöp konteynerı değiştirdiklerini ifade etti.

İşyerlerine uygulanacak ulusal tatil günleri ruhsat harcının belirlenmesi hakkındaki plan bütçe komisyon raporu meclis üyelerine bilgi notu olarak aktarıldı.

Zonguldak ili Merkez İlçesi Tepebaşı Mahallesi'nde ilgili parsellerin bir kısmını çizilen 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Zonguldak İli Merkez ilçesi Tepebaşı Mahallesi ilgili parsellerin bir kısmına yönelik çizilen 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

MAKZON PROJESİ EYLÜL AYINDA KALDI
Mecliste ;
İmar ve şehircilik müdürlüğünün nguldak Belediye sınırı ile Elvanpazarcık Belediye sınırı İl İdare Kurulu tarafından onaylanan düzenlenmeye göre düzeltilmesi hakkındaki yazısı,
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Zonguldak İli Merkez İlçesi Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlamasına yönelik çizilen 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi hakkındaki yazısı,

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Zonguldak İli Merkez İlçesi Asma ve Çınartepe Mahallesi içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlamasına yönelik çizilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi hakkındaki yazısı
ve son olarak
Meclis Üyelerinden Kenan Ekiz,Hasan Şenol, Hürmet Kartal, Turgut Aydın, Okan Onur, Ozan Demirtaş, Deniz Dilaver Osman Bekaroğlu, Hüsnü Meydan, Atınç Kayınova, Özberk Papilave Vahdettin Valioğlu tarafından verilen Atatürk Devlet Hastanesi çevresinde (Kapuz Caddesi, 46 Evler Küme Sokak, 88 Evler Küme sokak,Hasan Karabacak sokak, Yeniyol Sokak) Yayla Kavşağı çizgisi içinde kalan alanda imar durumu veya fırsatı verilmesi işlemlerinin bir iki ay durdurulması bu zaman zarfında acilen katlı genel otoparkların belirleneceği imar planı tadilatı hızlanması hakkındaki talep dilekçe dilekçeleri ile ilgili olarak hazırlanan imar komisyonu bilgi raporu

Mecliste okunarak bir sonraki meclis toplantısına görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Oylamadan önce söz alan MAKZON Derneği Başkanı ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Murat Uzun Cumhuriyet Halk Partisi'ne bu kararın çoğunlukla çıkması konusunda destek çağrısında bulunurken, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Turgut Aydın ve Hüsnü Meydan yaptığı konuşmalarda projeye karşı olmadıklarını ancak yerine karşı olduklarını ifade ettiler.Turgut Aydın proje için yeni yer arayışı teklifi etmesine Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tepki gösterdi

Meclis Ağustos ayında tatil yapma kararı alarak, 1 Eylül 2020 tarihinde toplanmak üzere birleşimi sona erdi.

(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi