Zonguldak Belediye Meclisi'nde Maden Makineleri İmalat Sanayini kapsayan Küçük Sanayi sitesi kurulmasıyla ilgili imar ve uygulama planları oy çokluğu ile kabul edildi. CHP red oyu verdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirilen Şubat ayı birinci birleşiminde önemli konular görüşülerek karara bağlandı.

MECLİS KÜLTÜR VE SANAT KOMİSYONU KURULACAK

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün iş ve işleyişini sağlayan Çalışma Yönetmeliğinin güncellenmesi hakkındaki Türlü İşler Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

CHP Grup Başkan vekili Atınç Kayınova, Kültür ve Sanat komisyonu kurulmasını teklif ederken, Belediye Başkanı Selim Alan'da teklifin doğru olduğunu ve kurulacağın söyledi.

CHP'NİN SAYAÇ BAKIM BEDELİ ALINMASIN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

Meclis’te CHP'li meclis üyeleri; Atınç Kayınova, Ozan Demirtaş, Hüsnü Meydan, Kenan Ekiz, Hürmet Kartal, Hasan Şenol, Okan Onur, Osman Bekaroğlu, Özberk Papila, Turgut Aydın ve Deniz Dilaver tarafından verilen Belediyenin Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul, Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğindeki “sayaç bakım bedeli’nin yönetmelikten çıkartılması, 2021 yılı Gelir Tarifesinden de aynı kaleme karşılık gelen ücretin kaldırılması ile ilgili olarak karar alınması hakkındaki önergeyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Rapor görüşüldü.

CHP meclis üyesi turgut Aydın ücret alınasın yaşasa ve hükümlere aykırı olduğunu belirtirken, CHP Grup başkan vekili Atınç Kayınova'da, önergenin doğru olduğunu ayrıca geçici abonelikle ilgili de düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

AK Parti Grup başkan vekili Bünyamin Babainan'da önergenin reddedilmesinin sebepleri hakkında konuştu.

Belediye Başkanı Selim Alan'da Zonguldak'ta binlerce geçici su abonesini olduğunu söyledi.

Yapılan oylamada madde oy çokluğu ile reddedildi.

MAKZON PROJESİNİ KAPSAYAN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ NASIM İMAR PLANLARI OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Mecliste İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 25.12.2020 tarih ve 27519 sayılı, Zonguldak İli, Merkez İlçesi Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlamasına yönelik çizilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu okundu ve ardından CHP'ni 6 sayfalık şerh yazısı okundu.

CHP Grup Başkan vekil Atınç Kayınova, "Sözün bittiği yerdeyiz" diyerek tepki gösterdi.

CHP Meclis Üyesi Sertan bacak'ta planı hatalı olduğunu ifade edince, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da,"MAKZON belediyeni projesi değil valiliğin projesidir" şeklinde cevap verdi

Ve Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. CHP red oyu verdi.

Aynı şekilde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 25.12.2020 tarih ve 27520 sayılı, Zonguldak İli, Merkez İlçesi Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlamasına yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu görüşüldü.

Belediye Başkanı Selim Alan 6 sayfalık şerh yazısının bir önceki ile aynı olması nedeniyle okunması yerine CHP üyesine söz verilmesini teklif etti. CHP Grup başkan vekili Atınç Kayınova'da teklifi olumlu buldu ve kabul etti.

CHP adına Turgut Aydın söz alarak, projenin neden reddedilmesi gerektiğini saydı.

Ve yapılan oylamada küçük sanayi sitesi'nin uygulama imar planı oy çokluğu ile mecliste kabul edilirken, CHP red oyu verdi.

Mecliste diğer maddeler de görüşülerek karara bağlandı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi