Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, Zonguldak Belediye meclisinde MAKZON Projesi'nin merkeze yapılmasına karşı çıkan Cumhuriyet Halk Partisi'ne tepki gösterdi.

Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, "MAKZON projesi Soma'ya giderse şehrimiz kaybedecek, Cumhuriyet Halk Partisi bundan mutlu mu olacak?.' dedi

Zonguldak Belediye Meclisi'ndeki maden makineleri sanayi projesinin (MAKZON) merkeze kurulmaması için müracaat eden CHP'ye  sert tepki gösteren Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, "Şehrimiz yıllardır dışarıya göç veriyor. Bu anlamda projenin istihdam yaratacak olması ve dışarıya giden gençlerimizin şehrimize geri dönmesi anlamında çok faydalı bir proje olacağını düşünüyoruz. Doğal olarak MAKZON projesinin Zonguldak merkez'de yapılmasını da gayet olumlu buluyoruz. Sonuçta burada baca tütmeyecek, çevre kirliliği oluşturmayacak." şeklinde konuştu.

CHP, SIRF MUHALEFET ETMEK İÇİN MUHALEFET EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin muhalefet anlayışı içinde sıkıntı olduğunu ifade eden Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin sırf muhalefet etmek için muhalefet ettiğini düşünüyorum. Yoksa CHP'nin Zonguldak'ta istihdam yaratacak başka bir önerileri mi var!. MAKZON Projesi şehrimize çevremize zarar vermeyecek, baca tütmeyecek, hava kirliliği oluşturmayacak, denizi kirli etmeyecek. O zaman CHP'nin sorunu ne?. MAKZON projesi Soma'ya giderse Zonguldak kaybedecek şehrimiz kaybedecek, Cumhuriyet Halk Partisi bundan mutlu mu olacak." dedi.

AÇILACAK OLAN DOĞALGAZ KUYUSUNA ZONGULDAK İSMİ VERİLMELİ

Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, Karadeniz'in Zonguldak açıklarında doğalgaz bulunmasının Zonguldak için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir'in açılacak olan doğalgaz kuyusuna Zonguldak ismi verilmesi teklifini desteklediklerini belirten ve doğalgaz dolum tesislerinin Zonguldak'ta yapılarak istihdamın da Zonguldak'tan sağlanması gerektiğini ifade eden Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz şunları ifade etti;

"Karadeniz'in Zonguldak açıklarında doğalgaz bulunmasından dolayı büyük bir sevinç duyuyoruz. Umarım bundan sonraki dönemde en azından doğalgazın dolum tesisleri Zonguldak'ta yapılır ve şehrimizin istidamına katkısı olur.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Metin Demir'in bir açıklaması vardı. Zonguldak isminin açılacak olan kuyuya verilmesi yönünde. Biz bu konuyu sonuna kadar destekliyoruz. Zonguldak'ımızın ismi en azından kuyuya verilmelidir.

Onun dışında bir 320 milyar metreküpten çok daha fazla doğalgaz olduğuna inanıyoruz ve tüm bulgular da zaten bu yönde. Ülkemize ve Zonguldak'ımıza hayırlı olsun.

Doğalgaz dolum tesislerinin şehrimizde olmasının çok ciddi bir istihdam oluşturacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi