Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, Ramazan ayı ve oruç ibadeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Oruç esnasında unutularak yapılan hiçbir şeyin orucun bozmayacağını ifade eden Durgun, ayrıca masumiyetle yapılan öpüşmenin de orucu bozmayacağını vurguladı.Ramazan ayının ibadet yaparak geçirilmesini tavsiye eden Durgun,"Ramazan ayı tüm Müslüman âlemine, ailemize, milletimize ve devletimize hayırlar getirsin. 11 ayın sultanı Ramazan’ı Şerif Makamı mevkisi çok yüksek bir aydır. Allahu Teala müminlerine oruç tutmayı farz kıldı. Peygamber efendimiz de geceleri namaz kılmayı sünnet kıldı. Her kim gündüzleri oruç tutarak gecesinde namaz kılarak geçirirse Allahu Teala geçmiş günahlarını bağışlar. Salgın hastalık nedeniyle, her geçen gün bulaş riski arttığı için Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız bu konuda ilgili, yetkili bütün kurumlarla istişareler sonucunda geçen yıl olduğu gibi bu yılda bulaşıcı hastalık yüzünden teravih namazları ve vitir namazı camilerde kılınmayacağına karar verildi."dedi.

"ÖPÜŞMEK GENEL ANLAMDA ORUCU BOZMAZ"

Oruç‘u hangi hallerin bozacağı, cinsel ilişki ve öpüşmenin orucu bozup bozmayacağı yönündeki soruya Müftü Durgun şu yanıtı verdi; “ Öpüşmek genel anlamda orucu bozmaz ancak cinselliğe ulaştırmamak gerek. Bir anne çocuğunu öpebilir, annelerimizin elini öpebiliriz. Eşlerimizi yanaklarından öpebiliriz. Özellikle bu konuda genç kardeşlerimizin daha dikkatli olması gerekiyor”dedi.

"COVİD-19 AŞISI ORUCU BOZMAZ"

İl Müftüsü Aşırı Durgun, aşı orucu bozar mı sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:“ Diyanet işleri Başkanlığımız bu konuda fetva verdi.Covid-19 aşısı tamamen tedavi amaçlı olduğu için orucu bozmaz.Ancak serum ve gıda takviyesi,zevk ve keyif verici olan şeyler orucu bozar.Diyanet işleri Başkanlığımız bilimsel ve dini açıdan bu konulara karar veriyor"dedi.

HABER ERCAN DEMİR

Editör: Haber Merkezi