Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından İlimiz genelinde  "Ortaokul 5. ve 8. Sınıflarda Matematik ve Fen Bilimleri Araştırması" 15000 öğrencimize bugün uygulanmıştır.

İl Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Sayın Murat KAPICI; "Bu araştırmanın amacı öğrencilerimize fen bilimleri ve matematik alanındaki başarılarının ölçülmesi ve başarıları hakkında karşılaştırmalı olarak bilgi verilmesinin yanı sıra öğrenme ve öğretme sürecinde etkili olan faktörlerden öğrenci ve öğretmen özellikleri, okul yönetimi bakış açısı, ailelerin katılımı hakkında süreç ve sonuç odaklı bütünlük ifade eden ve çocuklarımıza katkı sunacağını düşündüğümüz bir çalışmadır. Bu çalışma kapsamında bize destek olan Sayın Valimiz Erdoğan BEKTAŞ´a ve Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme Merkezi birimine teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.

Bakanlığımız Eylem Planı doğrultusunda, Nisan 2019 tarihinde de  4., 7. ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik olarak araştırmalarımız Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından uygulanmaya devam edecektir.


Editör: Haber Merkezi