20.Dönem Zonguldak Milletvekili ve Millî Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın, "Türkiye yeniden daha büyük ve daha güçlü varoluş, diriliş mücadelesi vermektedir" dedi.

Türkiye'nin kuruluşunun 100.yılında bir dünya devi olarak yeniden doğmakta olduğuna işaret eden Necmettin Aydın, "Türkiye’nin de kapasitesi ve performansı bu başarıyı  gerçekleştirmeye yeterli hale gelmiştir." Şeklinde konuştu.

Suriye'deki güvenli bölge görüşmelerini değerlendiren eski Zonguldak milletvekili Necmettin Aydın, önümüzdeki 4 yıl da dünyanın yeni bir devrimin doğuşuna şahitlik edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Yaşadığımız olaylara bir dönüp baktığımızda ne büyük felaketler atlattığımızı daha iyi anlıyoruz. Bundan on yıl önce güney  sınırımız boyunca ortalama 5 km enindeki mayınlı bölgenin temizlenmesi gerektiği ve bir anlaşma olduğu bunun zorunlu olduğu hükümetin önüne gelmiş ve iş ihale sürecine sokulmus  iş karşılığı temizlenen alanın elli yıllığına temizleyen firmaya verilmesi söz konusu idi ve bu işin İsrailli bir firmaya verilmesi an meselesi idi. Ordu bu mayınları temizleyerek teknolojiye sahip olmadığını açıklamış ve iş bitirilmek üzere iken yargı engeline takıldı ve bu alanın mayınlardan temizliği   ordu tarafından yapıldı. 

Eğer bu iş o zaman İsrailli firmaya verilmiş ve arazi İsrail’in elinde olsa idi  bu gün kendi sınırlarımız içinde beş km terör koridoru vardı. Bunun ne kadar kötü sonuçlar doğuracağını düşünmek bile istemeyiz. 

O günlerden geçen ve  birde darbe atlatan Türkiye bu gün itibari ile sınırından itibaren beş kmlik bir güvenli bölgeyi kesinleştirmiş durumdadır. Elbab ve Afrin’den sonra bu beş km’lik bölge çok önemlidir. Türkiye tek kurşun atmadan kendi sınırları içinde olabilecek bir terör koridorundan kurtulmuş, kendi sınırından itibaren beş km lik bir alanı kontrol eder duruma gelmiştir. Kimse bunu küçümsemesin.  Dokuzyüz km boyunca ve beş km derinlikte bir alanı bu gün  kimse kolay kolay alamaz Türkiye’nin askeri olarak ulaştığı operasyonel gücü ve kararlı bir liderlikle elde ettiği bu başarılar çok kıymetlidir. Bu kararlılıkla çok yakında fili güvenlik sinirimiz kırk km derinliğe İdlip- kobani- musul hattına ulaşacaktır. Anadolu birliği ve güvenliği ancak teminat altına alınmış olacaktır. Hiçbir ekonomik, siyasal, sosyal kayıp veya kaygı bundan daha önemli olamaz. Ulusal Güvenlik yoksa,  can ,mal,ırz güvenliği de yoktur. Türkiye yeniden daha büyük ve daha güçlü varoluş, diriliş mücadelesi vermektedir

Geçmişte Sultan Fatih Otlukbeli savaşı ile bu hattı oluşturmuş ve Anadolu birliği ancak sağlanmıştı. Yavuz Sultan Selim Han da Kahire – Mekke Hattını çekerek İslam birliğini kurmuştu. İnanıyorum ki önümüzdeki onyıl  içinde Kahire-Tahran -karacı hattı çekilecek ve İslam birliği yeniden kurulacaktır. 

Sayın Erdoğan’da bu irade ve kararlılık fazlası ile vardır. Türkiye kuruluşunun yüzüncü yılında  bir dünya devi olarak yeniden doğmaktadır. Türkiye’nin de kapasitesi ve performansı  bu başarıyı  gerçekleştirmeye yeterli hale gelmiştir. Önümüzdeki dört yıl dünya yeni bir devrim doğusuna şahitlik edecektir."

(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi