Zonguldak İl Genel meclisinin Ocak ayı beşinci ve son birleşimi gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündem maddeleri görüşerek karara bağlandı.

Açılış ve yoklamanı ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN SÖZLEŞMELERİ YENİLENDİ

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 31.10.2005 tarih ve 11493 sayılı genelgeleri uyarınca, 2019 yılında da sözleşmeli personellerin çalıştırılması ve Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce yayınlanan genelge ekindeki tabloda gösterilen ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla ödenecek net ücret tespiti konusunun görüşülerek karara bağlandı.

DENETLEME KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17. Maddesi gereğince, Denetim Komisyonunda görev alacak üyelerin, kanunen belirlenen oranlar göz önünde bulundurularak belirlenmesi hususunun görüşüldü. 

Yapılan oylama sonucu denetim komisyonu üyeliklerine 28 oy alan İsmet Köse, 26 oy alan Kazım Beceren ve Ayhan Özçelik ile 24 oy alan Halil Gencer ve Fikret Zaman seçildiler.

2019 YILI YATIRIM PROGRAMI KABUL EDİLDİ

İl Özel İdaresi 2019 Yılı Yatırım Programı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşüldü ve 2019 yılı yatırım programı kabul edildi. 

KOZLU BOZCA’DA SEMT SAHASI YAPILACAK

Verilen önerge ile birlikte Kozlu bozca’da gençlerin spor yapabileceği semt sahası yapımı işi ilgili komisyona havale edildi.

ZONGULDAKLILAR YAKACAK KÖMÜR BULAMIYOR

Gündem dışı söz alan CHP Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, vatandaşlardın kömür sıkıntısı çektiklerini ve buna acil bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eti. Yılmaz ayrıca orman köylüsünün de mağdur olduğunu ifade etti.

RAMAZAN TAŞDEMİR İSYAN ETTİ

AK Parti Kilimli İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Taşdemir’de Kurtköy’de ki futbol sahasın drenajı için 3 yıl önce karar almalarına rağmen hala harekete geçilmediğini belirterek, özel idare yetkililerini sitem etti.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birlikte birleşim sona erdi.

KOLTUK KRİZİ!

Mecliste ise koltuk krizi yaşandı.

Mobilyaları oldukça eski olan İl Genel Meclisi salonunda ki sandalyeler ile miadını doldurmuş vaziyete. Daha önce bir çok kez sandalye kırılması olayı yeniden yaşandı.

AK Parti Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Taşdelen, otururdu esnada koltuğu kırılınca son anda kendini kurtardı ve başka koltuğa oturarak birleşime devam etti.

Mecliste ki özellikle sandalyelerin eski olması nedeneydi bu tür sıkıtılar sık sık yaşanmaya başlandı. Sandalyelerin değiştirilmesi gerekiyor

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi