Zonguldak Belediye Meclisi Mart ayı birleşiminde Suriye İdlib'te devam eden Bahar Kalkan Harekatına destek mesajları okundu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına Özberk Papila Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına Ömer Ay ve İyi Parti adına Vahdettin Velioğlu yaptıkları konuşmalarda İdlib'te şehit olan askerlerimize mekanları cennet olsun. Barış Harekatı'nda Mehmetçiğin askerimizin yanında olduklarını ifade ederek destek verdiklerini söylediler.

Meclis açılış ve yoklama ile başladı ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
ÇÖPÇÜLER MERKEZDE KART BASSIN İSTEĞİ
Mecliste gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Turgut Aydın, merkezde görev yapan ve süpürgeci olarak tabir edilen Belediye Temizlik görevlilerinin sabah kart basmak için Çaydamar'a gittiketlerini akşam iş bitiminde ise tekrar Çaydamar'a gidip kart basıp öyle geldiklerine dikkat çekerek bu görevlilerin belediye binasına ya da Belediye Kültür Merkezi binasında  kart basmasının daha doğru olacağını belirterek Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a teklifte bulundu. Ömer Selim Alan'da bu konuyu değerlendireceklerini ifade etti.
BİRKAN HAMARAT'IN YERİNE YUSUF DENİZ SEÇİLDİ
Mecliste; Zonguldak Valiliği Turizm Altyapı Hizmet Birliğine Belediyeyi temsilen 1. Asil Üye seçimi gerçekleştirildi. AK Parti Yusuf Deniz'i aday gösterirken Cumhuriyet Halk Partisi ise Turgut Aydın aday gösterdi.Açık oylamada Turgut Aydın 11 oy alırken 18 oy alan AK Parti'nin adayı Yusuf Deniz birlik üyesi seçildi.
40 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKİLMESİ MADDESİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Mecliste;
--Akmercan Batıkar Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Tic.A.Ş. tarafından şehirde yapılacak olan çalışmalarda her türlü yazışma ve sözleşmenin yapılması, imzalanması ve Genel Kurulda tüm lisans Belediyelerinin temsili gibi işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi.
--İlimiz Merkez İlçede ivedilikle yapılması gerekli olan sanat yapıları yapım işleri ve muhtelif mahallelerde parkların eskimiş olması sebebiyle yenilenmeleri gerektiğinden, söz konusu işlerin yapılabilmesi için 40 milyon TL. (KDV dahil) İller Bankasından kredi alınması ve bu hususla ilgili olarak her türlü sözleşmenin yapılabilmesi ve imzalanabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi.
--Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 21.02.2020 tarih ve E.4631sayılı, Belediye 2020 yılı Gelir Tarifesinde Katlı Otopark Ücret Tarifesinde güncelleme yapılması.
Maddeleri sırasıyla okunarak oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
ZONGULDAK'TA YAPILACAK OLAN 100 TOKİ KONUTU İÇİN NAZIM İMAR VE İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ TEKLİFLERİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Mecliste;
--Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Meşrutiyet Mahallesi, 1527 ada 1 parsel sayılı taşınmaza yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi.
--Cumhurbaşkanlığı Oluru ile ilan edilen “Her Yıl 100 bin Yeni Konut Projesi” kapsamında Arsa Üretim Alanı sınırları içerisinde kalan; Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Tepebaşı Mahallesi, 1334 ada, 8 ve 12 parsel sayılı taşınmazların bir kısmına yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi.
--Cumhurbaşkanlığı Oluru ile ilan edilen “Her Yıl 100.000 Yeni Konut Projesi” kapsamında Arsa Üretim Alanı sınırları içerisinde kalan; Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Tepebaşı Mahallesi, 1334 ada, 8 ve 12 parsel sayılı taşınmazların bir kısmına yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi.
--Zonguldak İli, Merkez İlçesi, İncivez Mahallesi, 1587 ada 19 no’lu parsel ile kadastro yoluna yönelik çizilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi.
--Zonguldak İli, Merkez İlçesi, İncivez Mahallesi, 1587 ada 19 no’lu parsel ile kadastro yoluna yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi.
Maddeleri sırasıyla okunarak imar komisyonuna havale edildi.

İKİNCİ BİRLEŞİM 6 MART'TA YAPILACAK
Zonguldak Belediye Meclisi'nin mart ayı ikinci birleşiminin 6 Mart Cuma günü yapılması oybirliği ile kabul edildi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi