İl Genel Meclisi’nde Devrek Baston müzesi çatısı konusunda gerilim yaşandı ve tansiyon yükseldi.

Zonguldak İl Genel Meclisi Necdet karaveli Başkanlığında yapıldı.

Toplantı açılış ve yoklamanı ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddelerin görüşülmesine geçildi.

KARAVELİ UZUN MEHMET’İ ANDI

Gündem maddelerin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli,

Uzun Mehmet’in 8 Kasım 1829 yılında taşkömürünü bulması ile hem ülkemizin hem de ilimizin kaderi değiştiğini belirterek hem uzun Mehmet’i ve hem de tüm maden şehitlerini rahmet ve minnetle andığın söyledi.

DEPO, TARIM ORMANA DEVREDİLDİ

Zonguldak Karaelmas Mahallesi’nde 99 yıllığına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına (Teknik Ziraat Müdürlüğü)’ ne tahsis edilen, Maliye adına kayıtlı parselde kayıtlı 743 m²’lik taşınmaz üzerindeki deponun; İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne devri hususunun görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.

MECLİSTE DEVREK BASTON MÜZESİ ÇATISI GERİLİMİ..

İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşimine yine tartışmalar damga vurdu.

Özel İdare Mimarı Murat Karaman'ın Devrek Baston Müzesi çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdiği sırada sorularını yönelten AK Parti’li Devrek İl Genel Meclis üyesi Vacit Durdubaş'a Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu müdahale etmek istedi.

Yapılan müdahale tepki gösteren Durdubaş, daha sonra eleştiri de bulunan CHP Grup Başkan Vekili Fikret Zaman'da tartışarak tansiyonu daha da yükseltti.

Soru sorma hakkının olduğunu söyleyen Vacit Durdubaş: Hem Fikret  zaman’a ve hemde Mehmet Kokulu’ya "İsteyen herkes soru sorabilir. Neden müdahale ediyorsunuz" şeklinde tepkisini gösterdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’de aynı şeklinde Fikret zaman’a ve Mehmet Kokulu’ya niye müdahale ediyorsunuz diyerek tepki gösterdi.

Toplantı bir sonraki birleşimin günü ve saatinin belirlenmesini ardından sona erdi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi