Zonguldak Belediyesi'nin Temmuz ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın başkanlığında toplandı.Mecliste Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova arasında mahkeme restleşmesi yaşandı.

ALAN'DAN KAYINOVA'YA SERT TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Başkan Ömer Selim Alan'a mecliste gündem maddelerinin görüşülmesinden önce  İsmet İnönü parkı, Kapuz plajı ve ihalelerdeki şeffaflık gibi konularda çeşitli sorular yöneltti.Karşılıklı tartışmaların yaşandığı mecliste Alan, CHP İl Başkanı Murat Pulat'ın kendisinden özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

Kapuz Plajının beton yığını olarak değerlendirilmesine tepki gösteren Belediye Başkanı Selim Alan, "Açıldığında beton yığını mı değil mi görürsünüz" dedi.

ÇALIŞMALARDAN RAHATSIZ OLMANIZ NORMAL

Sorulara tepkili cevap veren Başkan Alan: "Çalışmalardan rahatsız olmanız çok normal. Canınızın yanması normal. Siz şimdi her şey anında yapılsın istiyorsunuz, biz sizden daha çok istiyoruz. Eksiğimiz elbette var, bardağın hep boş tarafına bakıyorsunuz. Kapuz Plajı açılacak, bunun takdirini kamuoyu verecektir.Şeffaflık konusunda hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Muhalefeti bile becerememişsiniz. Mühendis arkadaşlar Kapuz da bir eksiklik yapmışsa siz neden söylemiyorsunuz? Yeter ki konuşmak için konuştuğunuz için bunlar oluyor. İsmet İnönü Parkı için İl Başkanınız özür dilemediği sürece muhatap kabul etmiyorum. Murat Pulat haddini aştı, konuşmuş olsaydı sorun ortadan kalkardı."dedi.

Atınç Kayınova'da, Alan'a Murat Pulat'la aranızda şahsi sorun varsa mahkeme orada gidip mahkemeye verebilirsiniz"dedi.

ŞEZLONG VE ŞEMSİYEDEN ÜCRET ALINMAYACAK

Belediye 2021 Yılı Gelir Tarifesinin Kapuz Plajı Hizmet Ücretleri bölümünde bulunan şezlong ve şemsiye ücretlerinin tarifeden kaldırılması talebi hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

BELEDİYENİN GELİR TARİFESİNDEN KALDIRILIYOR

Acılık Caddesi Eski Hal alanının açık otopark işletilmesinin ve bununla ilgili olan ücretlendirmelerin belediye 2021 yılı gelir tarifesinden kaldırılması hakkındaki yazısı görüşülerek oybirliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİNE DEVİR

Mithatpaşa Mahallesi 526 Ada, 12 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan belediyeye ait hissenin; imar planındaki amacı doğrultusunda kullanılmak kaydıyla, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 30’ncu maddesine göre belirlenen 4.668,73.TL bedel ile Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü adına devrinin yapılması ve bu hususla ilgili olarak yapılacak işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki yazısının komisyonlara gönderilmesini oybirliği ile karar verildi.

Zonguldak Belediye Meclisi'nin ikinci birleşimi 6 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek.(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi