CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, Meyvecilik çalıştayının meclis toplantı saatinde yapılmasına sert tepki gösterdi.

Zonguldak İl Genel meclisi'nin son birleşimi yapıldı.
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı ve bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı.Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Merkez İlçe, Çukurören Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 114 ada, 7 – 8 – 9 – 10 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda “Akaryakıt ve lpg servis istasyonu” amaçlı imar planı yapılması ile ilgili, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 7. bölümünün 24. maddesine göre hazırlanan parsele ait, uygulama imar planı değişikliği oy birliğiyle komisyona havale edildi.

Alaplı İlçesi, Gökhasan Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 104 ada, 27 parsel no ile kayıtlı taşınmazda, İl Genel Meclisi tarafından 03.11.2016 tarih ve 111 sayılı kararı ile onanmış “konut dışı kentsel çalışma alanı” amaçlı imar planı bulunan 104 ada 27 parselin “özel eğitim tesisi alanı” olarak değiştirilmesi ile ilgili, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 7. bölümünün 24. maddesine göre hazırlanan parsele ait, uygulama imar planı değişikliği oy birliği ile komisyona havale edildi.

Mecliste Meyvecilik Çalıştayı'na tepki
Doğada sökümü yasak olan salep bitkisinin (orkide), endüstriyel anlamda tarlada fide halinde dikimi yaptırılarak tarım sektörüne kazandırılması, ile ilgili Tarım, Köylere Yönelik Hizmetler, Sanayi ve Ticaret, Ar-Ge ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 2 – 4 – 1 – 1 – 6   sayılı raporlarının görüşüldü.Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyesine Nebahattin Yılmaz salepte hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.Madde oy birliği ile kabul edildi. Birleşimde gündem dışı olarak Kültür Müdürü Ferhan Bostancı tarafından il Genel Meclisi üyelerine kandilli yöresel ürün pazarı hakkında bilgiler sunuldu.Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birleşim sona erdi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi