Zonguldak Belediye Meclisi Aralık ayı meclis toplantısının ilk birleşimini yapıldı.  
Zonguldak Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşerek ve karara bağlamak üzere 2 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 14:00’de Meclis Toplantı Salonunda Aralık Ayı Toplantısının birinicisi gerçekleştirildi.
Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Zonguldak Belediyesi Taksi Dolmuş Servis Yönetmeliğinin yeniden değerlendirilerek revize edilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste, Asma dolmuş hattında Necati BAYRAKTAR adına kayıtlı, 67 M 0164 plakaya bağlı hattın Tunahan YAZICI adına devri  2009 model, OTOKAR marka minibüs için araç ruhsat talebi,

Site dolmuş hattında Mehmet AFYON adına kayıtlı, 67 M 0295 plakaya bağlı hattın Mehmet GÜNEL adına devri ve 2009 model, OTOKAR marka minibüs için araç ruhsat talebi,

Site dolmuş hattında Erkan SEZGİN adına kayıtlı, 67 M 0106 plakaya bağlı hattın Anıl ASILİSKENDER adına devri talebi hakkındaki yazılar görüşüldü.

Madde ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Turgut Aydın trafikte karanlık noktaların kazalara sebebiyet verebileceği uyarısında bulunarak sorunun çözülmesini talep etti. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da trafikte ki karanlık noktalar sorununu görüştüklerini ve sorunu çözeceklerini ifade etti.

Ak Parti Grup Başkan vekili Bekir Selçuk  6. Maddede yer alan Gazipaşa Caddesi'nin kapatılması önerisi hakkında söz aldı. Yapılan oylamanın ardından üç madde trafik komisyonuna havale edildi.


BELEDİYE İLLER BANKASINDAN 10 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKECEK
Mecliste, Tarım İl Müdürlüğünün hemen altında bulunan alanın sağlık tesisi olarak kullanılmak üzere il Sağlık Müdürlüğü'ne tahsisi,

Veteriner İşleri Müdürlüğü ile mezbahanenin kapatılması,

İller Bankası'ndan 48 ay vade ile 10 milyon liralık kredi alınması,

Su ve kanalizasyon hizmetlerinde uyulacak usul ve tarifeler ve abone hizmetleri yönetmeliğini kapsayan maddeler görüşüldü.

Ardından mecliste, İncivez ve Çınartepe mahallelerinde bulunan parsellerde ki taşınmazlara ait Nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliklerini kapsayan son üç madde oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.

İKİNCİ BİRLEŞİM 6 ARALIK CUMA GÜNÜ..
Meclisde Aralık ayı ikinci birleşiminin 6 Aralık 2019 Cuma günü saat 14.00'de toplanması kararı oy birliğiyle kabul edildi ve meclis sona erdi.

SELİM ALAN MECLİS ÜYELERİNE YEMEK DÜZENLEYECEK
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada kayınpederinin vefatı nedeniyle bütçe görüşmelerinde bulunamadığını ve geleneksel olarak düzenlenen yemeği tertip ettiklerini belirterek,  Belediye Meclisi'ne teşekkür etti ve ilk fırsatta belediye meclis üyeleri yemekte bir araya geleceğini de sözlerine ekledi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi