İl Genel Meclisi'nde Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel meclisi üyesi Bahattin Yılmaz'ın Kız Meslek Lisesi'nin anıtlar Genel Kurulu tarafından koruma altına alınması ile ilgili değerlendirilmesinde Rantiyecilere fırsat doğmadı şeklindeki açıklamasına AK Parti Grup Baskan Vekili İsmail Terzi sert tepki vererek rantiyeciler kim ve özür dilesin dedi.

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı 1. Birleşimi gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturuma ait tutanak ve özeti okunarak oylandı.

Ôzel idarede 657 sayılı kanuna tabi olarak çalışan personelin görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavına başvuru yapabilmesi için idarede boş bulunan kadrolarda derece ve ünvan değişikliğine ihtiyaç duyulduğundan boş kadro ve ünvan değişikliği cetvelinin İl Özel İdareler norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmeliğin 11 inci maddesi ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununun 10. Maddesinin 1 Bendi gereğince İl Genel Meclisi görüşüldü. 

MECLİS'TE RANTİYE GERİLİMİ
Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, Kız Meslek Lisesi'nin Karabük'te bulunan anıtları Genel Kurulu tarafından koruma altına alınmasının sevindirici olduğunu belirtti ve sözünün devamında rantiyecilere fırsatta doğmadı şeklindeki sözleri üzerine Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi sert tepki gösterdi.

Terzi, ''Rantiyeciler kim önce bunu da açıklasın ve kendisinden özür dilemesini bekliyoruz. Milletvekili Sayın Polat Türkmen Kanal Z'de canlı yayında açıkladı. Bu konuyla ilgili değerlendirmesini yaptı. Burada Nebahattin Yılmaz'ın rantiyeci sözü hiç hoş değil ve kendisi özür dilemelidir'' ifadesini kullandı.Ayrıca AK Parti Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, rantiyeci sözünün hiç de hoş olmadığını ve Nebahattin Yılmaz'ın özür dileyerek bu konuyu kapatması gerektiğini ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, bu konuyu belli yöne çekmeye hiç gerek yok konu tamamen otopark ihtiyacından kaynaklanan bir tartışmadır ifadesini kullandı. Nebahattin Yılmaz'da özür dilemeyeceğini ifade etti. CHP Ereğli İl Genel Meclisi Hayrettin Kartal'da bu tartışma üzerine Nebattin Yılmaz'ın otopark gibi yerler genelde rantiye konusu olduğu için ve Bahattin Yılmaz'ın bu şekilde bir ifade kullandığını olayın fazla büyütülmemesi gerektiğini ifade etti.
Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İl Genel Meclisine Nebahattin Yılmaz, Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi telefondan sözlerine devamlı cevap veriyor, tabirle cırlıyor dedi.İsmail Terzi'de bu ortada bir suçlama olduğundan dolayı cevap verdiğini ifade etti. AK Parti Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel'ta geçtiğimiz dönem Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi olduğunu hatırlatarak hastanenin yeri konusunda Cumhuriyet Halk Partili belediyenin karar verdiğini hatırlattı. Meclis gelecek toplantının günü ve saatinin belirlenmesiyle sona erdi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi