Zonguldak Belediye Meclisi'nin Ekim ayı birinci birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlar alındı.Yoklama ve açılışın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
STRATEJİK PLAN KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Gündemin ilk maddesi olarak, Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 2020-2024 tarihlerini kapsayan stratejik planın görüşüldü ve oy birliğiyle ilgili komisyona havale edildi. Gündemin ikinci maddesi olarak ise, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Belediye mülkiyetinde bulunan Zonguldak Merkez Terakki Mahallesi, Pazar Yeri Sokak üzeri 261 ada, 112 parsel nolu taşınmazın bir bölümünün Zonguldak Pazarcılar Esnaf Odası Başkanlığı tarafından açık otopark olarak kullanılması ile ilgili tahsis talebi ve bu konuda iş ve işlemlerin yürütümü için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki yazısı oy birliğiyle komisyona havale edildi.

ÇAĞDAŞ ANADOLU HALK OYUNLARI EKİBİNE GRİ PASAPORT VERİLECEK
Çağdaş Anadolu Halk Oyunları GSK'ya folklorcularına gri pasaport izni verildi. Gündemin 3. Maddesi olarak ise, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün İlimizde faaliyet gösteren Çağdaş Anadolu Halk Oyunları GSK Derneğinin yurtdışında Uluslararası festivale katılımı için folklorculara Gri Pasaport talebi hakkındaki yazısı görüşüldü. Konu ile ilgili söz alan Meclis Üyesi Vahdettin Velioğlu dansçıların ne amaçla yurt dışına çıktığının incelenmesini istedi. Başkan Selim Alan'da kendisini daha önce dernek yöneticileri ile konuştuğunu ve hepsinin ilimizi ve ülkemizi temsil amaçlı yurtdışına gideceğini belirtti ve yapılan oylamada dansçıların gri pasaport almalarına oy birliğiyle karar verildi.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak İli Merkez İlçesi Bahçelievler Mahallesi, 1691 ada, 1 nolu parselin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi hakkındaki yazısı ilgili komisyona havale edildi.

SOSYETE PAZARI SÖZLEŞMESİ UZATILACAK
Gündeme ek madde olarak alınan Acılık'ta ki sosyete pazarının sözleşmesinin uzatılması hakkındaki yazısı görüşüldü. Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova yetkinin komisyonda mı  yoksa Başkanda mı olacağı konusunda bir karışıklık yaşandığını belirtince Başkan Selim Alan'da belediyenin orada bir projesi olduğunu o proje faaliyete geçinceye kadar sözleşmenin uzatılacağını projenin faaliyete geçtiği an pazarcının oradan çıkartıracağını ve bu konuda bir sıkıntı olmayacağını ifade ederek yetkinin komisyonda olacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından madde oybirliğiyle komisyona havale edildi.

İKİNCİ BİRLEŞİM 7 EKİM'DE
7 Ekim'de ikinci birleşim toplanma kararı alınarak birleşim sona erdirildi.Başkan Selim Alan tüm meclis üyelerini 3. kata davet ederek birlikte sohbet etmek istediğini ifade etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi