Zonguldak İl Genel Meclisinde alınan kararla eski Kozlu'da beldeden köye çevrilen Sivriler'de bulunan Belediye Hizmet binası, Jandarma Karakolu yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı'na devredildi. Mecliste ayrıca meclis üyeleri bilgilendirildi.
Mecliste Ayrıca mimar Murat Kahraman tarafından yeni yapılacak Özel İdare hizmet binasının tanıtımı gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi 3. Birleşiminde Açılış ve Yoklama ile başladı.
Mülkiyeti Özel  İdaresi'ne ait, Kozlu İlçesi Sivriler Köyünde bulunan; Belediye Hizmet Binasının konuşlu olduğu, 125 ada 2 nolu 2.913,98 m² yüzölçümlü alandaki (Üç Katlı Belediye Hizmet Binası ve Bahçesi) taşınmazın, Jandarma Karakol Binası yapılmak üzere, İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı)’na tahsisi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, İçişleri ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının hazırladığı raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.Mecliste: İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından 2015 Yılı İç Denetim Programı kapsamında “ İnsan Kaynakları Yönetimi” denetim alanına yönelik uygunluk denetimi gerçekleştirilmiş olup; söz konusu denetim sonucunda hazırlanan 2021/5 numaralı denetim raporu hakkında , İl Genel Meclisi bilgilendirildi.
Rapor Özel İdare personelinin mali, özlük ve sağlık hakları ile İş güvenliğini kapsıyor. Rapora göre: kıdem tazminatı mevzuata uygun hesaplandığı, memurların derecelerin ve kademelerinin mevzuata uygun yükseltildiği, harcırahların mevzuata uygun hesaplandığı, memur aylıklarının mevzuata uygun hesaplandığı, işçi ücretlerinin mevzuata uygun hesaplandığı ve iş kazalarının bildirimleri mevzuata uygun hesaplandıpı, personelin sigortalı başlangıç bildirimlerinşn mevzuata uygun yapıldığı,  personelin sigortalılığın sona ermesine ilişkin bildirimlerin mevzuatıa uygun yapıldığı, aylık prim ve hizmet belgesinin mevzuata uygun düzenlendiği tespit edildiği ifade edildi.

Mecliste Ayrıca yeni yapılacak olan il özel idare binasının tanıtımı gerçekleştirildi. Mimar Murat Kahraman tarafından meclis üyelerine slayt gösterisi eşliğinde yeni hizmet binası hakkında bilgiler sunuldu.
Bir sonraki birleşimin günü ve saatinin belirlenmesiyle toplantı sona erdi.

(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi