Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, Zonguldak'a 441 öğretmen atamasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Şahin Ören, son yapılan atamalarla birlikte; Merkez ilçeye 127, Kozlu'ya 23, Ereğli'ye 79, Kilimli'ye 39, Çaycuma'ya 80, Alaplı'ya 39, Gökçebey'e 26, Devrek'e 28 olmak üzere toplam 441 öğretmenin atamasının yapıldığını ifade etti.
Bu aramalardan memnuniyet duyduklarını ve Zonguldak'ın eğitimdeki çıtasını daha da yükseleceğine inandıklarını ifade eden Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören şunları ifade etti.


"Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda Zonguldak'ta eğitim-öğretim hizmetleri sürekli ücretli öğretmenler eliyle yapılmaktaydı ve bu tabii ki birkaç türlü hak gaspı demekti. Birincisi ücretli arkadaşlarımız asgari ücretin de altında bir ücretle çalışıyordu. Ücretli öğretmenlerimiz hiçbir hak ve hukuk olmadan eşdeğerleri ile beraber aynı fakülteye, aynı eğitime sahip oldukları halde yaklaşık üçte biri kadar bir ücrete çalışıyorlardı. Diğer taraftan da binlerce öğretmen de atanmayı bekliyordu.
Son yapılan atamalarla birlikte; Merkez ilçeye 127, Kozlu'ya 23, Ereğli'ye 79, Kilimli'ye 39, Çaycuma'ya 80, Alaplı'ya 39, Gökçebey'e 26, Devrek'e 28 olmak üzere toplam 441 öğretmenin ataması yapıldı.bu atamaları Türk Eğitim-Sen olarak memnuniyetle karşılıyoruz. artık köleli öğretmenlik kalksın, öğretmenler hak ettiği şekilde görevlerini yapabilsinler. Dolayısıyla öğretmenlerimizin bu şekilde atandıktan sonra yaklaşık %90 'ların üzerinde bir doluluk oranına geldiğini ilimizin hesaplıyoruz. Bu artık bundan sonra ilk 8'li görmüş Zonguldak'ın artık ilk 5 içinde yer alması gerekiyor. bizim değerlendirmemiz bu yöndedir. Çünkü yanımızdaki Karabük hemen öbür tarafımızdaki Yalova yıllardır ilk 5'in içerisinde yer almaktadırlar. Zonguldak kenti ile ekonomisi ile cumhuriyetin ilk ili olması hasebiyle ve ülke ekonomisine kattıkları yla ve emeğin başkenti olmasa bile bunu hak etmekteydi. 

Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun çalışmadan takdirle karşıladığını ifade eden Türk eğitim-sen Zonguldak şubesi başkanı Şahin Ören, sözlerine şu şekilde devam etti. 

"Artık yeni kadro geldi Milli eğitim'e başarılı olarak gördüğümüz projeci bir kadroolarak görüyoruz. Biz kendilerine bu kadro ve bu öğretmenlerle beraber artık yükselişi ve tırmanışa geçme zamanıdır. Allah yar ve yardımcımız olsun. Zonguldak güzel günler bekliyor diye düşünüyoruz. inşallah akademik anlamda da hem liselere giriş sınavında hem de üniversiteye giriş sınavında Zonguldak'ı üst sıralarda görmek istiyoruz."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi