Kamuran Aşkar: "Memur-Sen olarak Ankara'da da eylem yaparak, hükümeti son kez uyuracağız" dedi.

Memur-Sen il temsilcisi Kamuran Aşkar, Memur-Sen olarak Ankara'da 19 Ağustos'ta 81 ilden katılımla birlikte eylem yaparak taleplerini dile getireceklerini ifade etti.Aşkar yaptığı açıklamada, hükümetten yeni bir zam beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:


HAKKIMIZI ALINCAYA KADAR EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK..

"Ağustos ayında başlayan 6. Dönem memur Toplu sözleşme görüşmelerinde bildiğiniz gibi sendikamız Memur-Sen 2022 yılı için yüzde 21, 2023 içinde yüz de 17'lik yani totalde %38'lik bir zam istemesine karşın kamu işveren kurulu bu zam önerisine karşılık yapmış olduğu değerlendirme sonucunda totalde 2 yıl için yüzde 23'lük bir zam teklifinde bulundu ve ardından genel başkanımız yapmış olduğu açıklama ile yüzde 23'lük önerilen zam teklifinin Türkiye'nin gerçekleri ile TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerin ile TÜİK'in enflasyon verilerinin ne kadar güvenilir olduğunu da biz çok iyi biliyoruz!, Öttüşmediğini, dolayısıyla yeni bir zam önerisi beklediğimizi belirtmişti. Bu kapsamda hiç zaman geçirmeden Cuma günü yapmış olduğumuz 81 ildeki basın açıklaması ile beraber pazartesi günü yani 16 Ağustos da yeni bir teklif beklediğimizi belirtmiştik. Ama bugün 17 Ağustos itibariyle hükümetin yeni bir zam teklifi sunmaması üzerine Memur-Sen eylemlilik sürecini devam ettireceğini ifade etmiştik ve bu kapsamda da 19 Ağustos Perşembe günü saat 18.00' de Ankara'da Türkiye genelinden Memur-Sen üyelerinin katılımı ile haklılığımızı enflasyon karşısında alım gücümüzün düşmesi karşısındaki tepkimizi dile getirmek için Ankara'da geniş bir eylem yapmayı planlıyoruz /. Ve Zonguldak'tan da yaklaşık 5 otobüs ile birlikte Ankara'daki eylemi katılacağım da bir kez daha belirtiyoruz.
Biz defalarca söyledik bizim derdimiz üzüm yemektir,, bağcıyı dövmek değildirr. Ama maalesef hükümetin Memur Sen'in bu söylemlerini iyi okuyamadığını düşünüyoruz.Biz yine söylüyoruz bu ülkede enflasyon olmasın bir zaman almayalım ama bu ülkede enflasyon varsa o zaman da ya enflasyonu durdurun ki daha önceki yaptığımız açıklamalarda söylediğimiz gibi ya enflasyonu durdurun ya da maaş artışını enflasyona uydururun ifademizi burada bir kez daha tekrarlıyoruz yineliyoruz.Haklı mücadelemizde kamuoyuna derdimizi anlatmak için 19 Ağustos Perşembe günü saat 18.00' de Ankara'da haklılığımızı bir kez daha deklare etmek ve hükümeti son bir kez daha uyarı yapmak için Ankara'da ki eyleme gerek Memur Sen üyesi olsun gerek Memur Sen üyesi olmasın her kesimden insanımızı haklı talebimizi ses vermeye davet ediyoruz. Zonguldak'tan da bütün üyelerimizi ve üyemiz olmayanları da Ankara'daki eyleme davet ederken eyleme katılmak isteyen arkadaşlarımız bizzat sendikaya müracaat etmelerini bir kez daha duyururuz" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi