"Gerçek enflasyon üzerinden zam verilmesse bu toplu sözleşme çıkmaza girer.”

‘Düşünülen değil gerçek enflasyon üzerinden zam istiyoruz” Şeklinde konuşan Memur Sen İl temsilcisi Kamuran Aşkar, ağustos ayında toplu sözleşme görüşmelerin başlayacağı belirterek Toplu sözleşme hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti 
Memur Sen İl temsilcisi Kamuran Aşkar şunları ifade etti;
“Biliyorsunuz altıncı dönem memur ve memur emeklileri ilgilendiren, dolayısıyla baktığımızda ilk etapta 5 milyon ama aileleri ile beraber düşündüğünüzde yaklaşık 25 milyon insanı ilgilendiren altıncı dönem memurlara yönelik toplu sözleşme görüşmeleri ağustos ayı itibari ile başlayacak. Bizler Memur Sen olarak bununla ilgili daha önceden şubelerimizde gönderdiğimiz yazılılarımıza ve zaten şubelerimizden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımızı bitirdik. Artık toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde tüm hazırlıkları bitirmiş vaziyetteyiz ve hükümetle başlayacak olan toplu sözleşme görüşmelerini bekliyoruz. Tabi bu toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde biliyorsunuz Türk iş ile hükümet arasında yürütülen 200 bin işçi arkadaşımızı ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin zam önerisi zam teklifi görüşüldü ve hükümetimiz 5+4 lük bir zam teklifi sundu işçi arkadaşlarımıza. Biz Memur Sen olarak Memur Sen genel merkezimiz olarak net olarak şu ifadeyi söyledik. Gerçekleşen enflasyonunun altında bir zam önerisi ile memurlarla görüşmeye gidilmesinin yanlış olacağını söyledik. Biz tahmini enflasyon üzerinden değil gerçekleşen enflasyon üzerinden zam görüşmelerinin başlamasını istiyoruz. Şimdi realiteye baktığımız zaman resmi açıklama %17 Türkiye’de enflasyon var. Türkiye’de %17 enflasyon gerçekleşmiş ki gerçekte daha yüksek bir enflasyon oranının olduğunu biliyoruz, %17 resmi açıklama olan enflasyon karşısında siz işçiye ve memura %5 artı 5 artı 5 veya %5 artı 4 yıllık bazda baktığımızda yüzde 10'a  tekabül eden toplu sözleşme görüşülmesi yani düşündüğünüz enflasyon değilde gerçekleşen enflasyon üzerinden zam vermezseniz net ifadeyle söylüyorum bu toplu sözleşme görüşmeleri bu dönem çıkmaza girecek ve sıkıntılı bir süreç olacaktır.

Evet biz Memur Sen olarak defalarca söyledik önce ülkemiz gelir ama büyüyen Türkiye’den bahsediyorsak, ülkede refah seviyesinin artırılmasından bahsediyorsak ve dar gelirli arkadaşlarımızın daha rahat yaşam alanı oluşturulmasını istiyorsak o zaman hükümetin bu toplu sözleşme görüşmelerinde gerçekleşen enflasyon üzerinden kendi memurunu ezdirmemesi gerektiğini ve memur Sen’in de talebinin gerçekleşen enflasyon üzerinden olacağını buradan bir kez daha tekrar etmek istiyorum.”dedi. (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi