Çaycuma Memur-Sen Ocak Ayı Söyleşisi büyük ilgi gördü

Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği her ay gerçekleştirdiği söyleşi faaliyetlerine devam ediyor.

2018 yılı Ocak ayı söyleşi programının konuğu Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarihçi-Yazar Prof. Dr Seyfullah Kara oldu.

Prof. Dr. Seyfullah Kara “Dünden Bugüne Ortadoğu” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Prof. Kara, yaptığı konuşmada tarihin önemine değinerek, tarihe damga vurmuş önemli kişilerin mutlaka tarih bilgi ve şuuruna sahip olduklarını belirtti.

Kara, İslam coğrafyasında ve özellikle Ortadoğu’da meydana gelen savaş ve sömürülerin temelinde siyonizmin büyük İsrail hayali ve emperyalist güçlerin petrole sahip olma arzuları yattığını söyledi.

Prof. Kara, “Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen terör devleti, bu emellerden ayrı düşünülemez. Bu nedenle, Türkiye’nin başlattığı Afrin operasyonunun Fırat’ın doğusunu da kapsayarak Kuzey Irak sınırına kadar devam etmesi gerekir” dedi.

Prof. Kara, Dış güçlerin bu coğrafyada terör estirmelerinin en önemli nedeninin Müslümanların birbirine düşmeleri ve birlikte hareket edememeleri olduğunu söyleyerek, bunlarla baş etmenin tek yolunun dini ve tarihi bağlarımız olan gönül coğrafyamızla tekrar bir araya gelmek ve birlik içinde hareket etmek olduğunu ifade etti.

Söyleşinin sonunda soru cevap bölümüne geçildi. Prof. Dr. Seyfullah Kara’nın gelen soruları cevaplandırmasıyla söyleşi sona erdi.

Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Kenan Tunç da, Prof. Dr. Seyfullah Kara ve katılımcılara teşekkür ederek her ay bu etkilerinin devam edeceğini söyledi.

Söyleşiye Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Kahya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Halk Eğitim Müdürü Oktay Aksoy, Orman İşletme Şefi İlhan Albuz, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Sadettin Dede, Bem-Bir-Sen il Başkanı Veysel Özkan, Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ramazan Seyrek, İlim Yayma Cemiyeti İl Başkanı İbrahim Cansız, Eğtim-Bir-Sen İlçe Başkanı Ersoy Salman , Sağlık-Sen İlçe Başkanı Ercan Akar, Diyanet-Sen İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Kılınç, Toç-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Kemal Eren, Bem-Bir-Sen İlçe Başkanı Özlem Kaydır, Büro Memur-Sen İlçe Başkanı Emrah Afşar, Din Görevlileri Dernek Başkanı Ali Kurttekin, Çaycumalılar Derneği Başkan yardımcısı Teoman Temelkuran, Önder İlçe Başkanı İsmail Çelebi, AGD Başkan yardımcısı Adil Kabacı, Nebioğlu Gelişim Derneği Başkanı Tekin Verim ve çok sayıda kişi katıldı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi