1968-1977 yılları arasında Zonguldak Belediye Başkanı olarak görev yapan ve 3 Ağustos 1992 yılında hayatını kaybeden Zonguldak Eski Belediye Başkanı Hüseyin Öztek mezarı başında anıldı.

Zonguldak Asri mezarlığında düzenlenen anma törenine, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak eski belediye başkanları Yüksel Aytaç ve Secaattin Gonca, CHP İl Başkanı Hakkı Güney CHP merkez ilçe başkanı Fikret Zaman ile çok sayıda İl Genel Meclisi üyesi, belediye meclis üyesi ve sevenleri katıldı.

Din görevlisi tarafından Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.

Başkan Muharrem Akdemir ve beraberindekiler Hüseyin Öztek’in mezarına karanfil bıraktılar.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yaptığı açıklamada merhum Belediye Başkanı Hüseyin Öztek’i rahmet ve minnetle andıklarını belirterek şunları söyledi:

““Dilaver Mahallemiz de yetişmiş, okumuş mühendis olmuş, adaylığını koymuş ve Zonguldak Belediye Başkanlığını kazanıp bu görevi layığı ile yerine getirmiş Merhum Hüseyin Öztek’i ölüm yıldönümünde anmak için biraraya toplandık. O dönemin zorlukları içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmış, insani yönü kuvvetli çok değerli bir kişiydi. Vefat eden eski Belediye Başkanlarımızı anmak, onları yad etmek bizim görevimiz. Bugünkü programımızdan dolayı merhum Hüseyin Öztek’in oğulları şükranlarını sundular, teşekkür ettiler. Şahsım ve vatandaşlarım adına Hüseyin Öztek Başkanımızın şehrimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin.” 

Eski belediye başkanları Yüksel Aytaç ve Secaattin Gonca’da, merhum Hüseyin Öztek ile ilgili anılarını anlattılar.

Katılımcılara ayrıca mevlüt şekeri ve gül suyu ikram edildi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi